Premii multiple pentru Hyundai IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5 a câștigat „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle of the Year” și „World Car Design of the Year”.

Foto: Hyundai

Rezultatele World Car Awards 2022 au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la New York International Auto Show (NYIAS).

IONIQ 5 a fost votat de către un juriu format din 102 jurnaliști auto din 33 de țări. Autovehiculul 100% electric - care a câștigat deja numeroase premii internaționale - a participat alături de 27 de modele concurente lansate în anul 2021, obținând victoria în cadrul tuturor celor trei categorii la care a fost nominalizat.


Foto: Hyundai

Primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP beneficiază de un sistem de încărcare ultra-rapidă - infrastructura de 800 V permite încarcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 min - și de un interior spațios. In versiunea de echipare cu tractiune 2 WD și cu baterie de până la 77,4 kWh, autonomia modelului este de aproximativ 480 km (conform WLTP).

Începand cu anul 2023, CUV-ul 100% electric va fi echipat cu oglinzi interioare și exterioare digitale bazate pe camere video. Oglinda centrală digitală (DCM) oferă conducătorului auto o imagine panoramică a autovehiculului, camera DCM fiind amplasată sub spoilerul din spate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET