BMW a prezentat primul model M3 Touring din istorie

Cea mai recentă completare a gamei estedisponibilă exclusiv ca BMW M3 Competition Touring cu M xDrive.

Foto: BMW Group

BMW M GmbH adaugă o nouă variantă de caroserie în portofoliul său de modele de înaltă performanţă din clasa medie premium. Tehnologia sa de propulsie oferă performanţe de excepţie asigurate de versiunea de 510 CP a motorului cu şase cilindri în linie cu tehnologia M TwinPower Turbo, transmisia M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic şi sistem de tracţiune integrală M xDrive.

Foto: BMW Group

Ofensiva de modele BMW M GmbH continuă în anul celei de-a 50-a aniversări, prin adăugarea unui al patrulea tip de model în gama BMW M3/M4 alături de Sedan, Coupé şi Cabriolet. Comenzile pentru noul BMW M3 Touring pot fi preluate din septembrie 2022, înainte de lansarea pe piaţă planificată odată cu începerea producţiei, în noiembrie 2022. BMW M3 Touring va fi produs alături de BMW M3 Sedan la uzina BMW Group din München.

Foto: BMW Group

Suprafeţele cu design curat şi formele atletice semnalează potenţialul de performanţă remarcabil al BMW M3 Touring, la fel ca indiciile de design specifice M. Principalele elemente sunt grila BMW aranjată vertical, fără cadru, prizele de aer laterale mari, pasajele puternic sculptate ale roţilor şi praguri laterale proeminente care, împreună cu piesele de ataşare pentru spoilerul faţă şi difuzorul spate, formează o bandă neagră lucioasă de jur-împrejurul maşinii. Alte caracteristici distinctive sunt branhiile M din aripile faţă şi ţevile de evacuare integrate în difuzorul spate, de-o parte şi de alta a centrului.

Indiferent de culoarea exterioară aleasă pentru BMW M3 Touring, plafonul acestuia va fi finisat standard în negru lucios. Şinele standard pentru plafon şi aripioara Guerney de direcţionare a aerului specifică modelului de pe spoilerul de plafon sunt vopsite în aceeaşi nuanţă. Acoperişul poate fi finisat opţional şi în culoarea caroseriei, iar un pachet exterior M Carbon se regăseşte pe lista de opţiuni.

Foto: BMW Group

Versiunea motorului cu şase cilindri în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, dezvoltată pentru modelele Competition din portofoliul BMW M3/M4 produce o putere maximă de 510 CP şi un cuplu maxim de 650 Nm. Propulsorul se face remarcat prin funcţionarea în regim înalt de turaţii pentru care motoarele M sunt renumite, plus livrarea liniară a puterii susţinute la sarcini ridicate.

Motorul este conectat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic, care oferă trei programe de schimbare a treptelor şi poate fi acţionată folosind clapetele de schimbare de pe volan. Puterea motorului este transmisă către şosea prin intermediul sistemului de tracţiune integrală M xDrive, alături de diferenţialul M activ de pe puntea spate. Distribuţia de putere în funcţie de nevoi pe toate cele patru roţi optimizează tracţiunea BMW M3 Competition Touring cu M xDrive, precum şi agilitatea şi stabilitatea direcţională ale acestuia. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 3,6 secunde, iar sprintul de la 0 la 200 km/h necesită doar 12,9 secunde. Optarea pentru pachetul M Driver creşte viteza maximă limitată electronic de la 250 km/h la 280 km/h.

AMI MÉG ÉRDEKELHET