MOL România acţionează pentru siguranţa rutieră!

Asociaţia E.D.I.T., Poliţia Română și MOL România a lansat programul „Ora de educaţie rutieră la liceu” și formează 3.000 de elevi pentru un comportament responsabil în trafic.

Foto: Shutterstock


Conform statisticilor, pentru 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost responsabili șoferi cu mai puţin de un an de experienţă – scopul programului „Ora de educaţie rutieră la liceu, powered by MOL” este de a promova un comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină permisul de conducere. Iniţiativa susţinută de MOL România face parte din programul naţional „România în siguranţă” dezvoltat de Asociaţia E.D.I.T.

Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursurile interactive, iar primele sesiuni vor avea loc în 10 licee din București. Pentru a-i ajuta pe liceeni să înţeleagă mai bine pericolele la care se expun în trafic, dar și ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă și cum trebuie să acţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă, tinerii vor participa la workshop-uri unde vor dobândi cunoștinţe despre siguranţa rutieră, acordarea primului ajutor și conducerea defensivă.

Foto: Shutterstock

Deși în anul 2022 a fost înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere din ultimul deceniu (4.711) – 1.634 de oameni și-au pierdut viaţa pe șosea, iar alţi 3.685 au fost grav răniţi, România se clasează în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente grave și decese în trafic pe cap de locuitor. Printre cauzele principale se numără nerespectarea regimului de viteză alături de indisciplina pietonilor și a bicicliștilor. Din acest motiv, MOL România a iniţiat și o campanie naţională de informare și conștientizare a riscului de accidente rutiere. Centrată pe mesajul „Familia are prioritate”, campania atrage atenţia asupra implicaţiilor multiple pe care accidentele grave le au nu numai asupra celor implicaţi, ci și asupra familiei, copiilor și celor apropiaţi. Conform datelor Poliţiei Române, persoane cu vârsta de sub 12 ani au fost implicate în 425 de accidente rutiere grave produse la nivel naţional, în anul 2022.

Foto: Shutterstock

Iniţiativele fac parte din platforma dedicată siguranţei rutiere a MOL România, o direcţie de responsabilitate socială prin care compania derulează activităţi de educare împreună cu autorităţi și ONG-uri, menite să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea gradului de conștientizare a importanţei siguranţei în trafic. „Cred cu tărie că deciziile bune la volan sunt luate de oameni informaţi, care pot să înţeleagă pericolele la care se expun și care se pun în siguranţă printr-o abordare prudentă”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

AMI MÉG ÉRDEKELHET