Este de vânzare pub-ul în care oricând poate intra un urs polar

Aflat în Insulele Spitzbergen, Svalbar își așteaptă noul proprietar, pentru care clienții și protecția naturii sunt la fel de importante.

spitzbergak
Foto: Getty Images

Acest loc confortabil se găsește la jumătatea drumului dintre Norvegia și Polul Nord – aici putem mânca și bea bine, dar oricând poate apărea la geam un urs polar care se așteaptă și el la o gustare delicioasă.

Aflate pe Cercul polar arctic, Insulele Spitzbergen nu sunt cele mai prietenoase locuri: frigul cumplit este combinat cu întuneric timp de 100 zile pe an, în schimb însă apar deseori luminile boreale, putem vedea și foarte mulți reni, morse, vulpi polare și lupi arctici pe aici, iar câteodată chiar și urși polari.

În acest mediu și barurile funcționează destul de diferit. Scos la vânzare, Svalbar se găsește la Longyearbyen, capitala Insulelor Spitzbergen, unde există un mare port, se pot face excursii cu sania trasă de câini sau cu motor (snow mobile). Din cauza lungilor nopți întunecate, aici și viața de noapte are, de asemenea, un alt sens decât la noi. Actualul proprietar al pub-ului susține că în localitate există mai multe locuri bune, pentru că în pofida frigului și întunericului (sau chiar din aceste motive) oamenilor le place să iasă seara în oraș, să mănânce bine, să bea cocktailuri, să asculte muzică. Clienți există mereu, orașul nordic atrăgând o mulțime de trecători și turiști care vin aici pentru lumina boreală, vor să participe la excursii cu sania sau pur și simplu sunt doar curioși să vadă cum e să trăiești în cel mai apropiat oraș de cercul polar. eale, putem vedea și foarte mulți reni, morse, vulpi polare și lupi arctici pe aici, iar câteodată chiar și urși polari.

Foto: Unsplash

Lumina boreală în Longyearbyen

Paradis fiscal

Insulele Spitzbergen sunt un loc popular și special și din cauza faptului că, deși aparțin Norvegiei, au guvern propriu și se bucură de scutire de impozit, din acest motiv prețul unei beri este doar o treime față de cel plătit la Oslo. Chiar și așa, arhipelagul unde, pe lângă norvegiană, și rusa este limbă oficială, nu este un loc ieftin: o halbă costă echivalentul a 30 de lei.

Dacă te gândeşti să cumperi barul pentru 1 milion de euro, îți arătăm câteva imagini suplimentare cu această regiune.

Atât de izolate sunt Insulele Spitzbergen

Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


Foto: Unsplash


Foto: 123rf


Foto: Unsplash


Foto: Unsplash



Iată Svalbar, care își așteaptă noul proprietar pentru 1 milion de euro:

Fotó: Unsplash

Foto: Instagram


Foto: Facebook


Foto: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET