Au făcut o baie în cel mai izolat punct de pe Pământ, unde cel mai apropiat om se afla în spațiu

Chris Brown (62 de ani) și fiul său Mika (32 de ani) sunt probabil primele persoane care au înotat în Oceanul Pacific la cel mai îndepărtat punct de orice țărm.

Foto: Shutterstock


Echipa britanică formată din tată și fiu și-a propus să ajungă la așa-numitul Punct Nemo, adică cel mai îndepărtat punct din lume de orice masă continentală. Cea mai apropiată locuință umană de Punctul Nemo este una dintre Insulele Paștelui, Motu Nui, aflată la 2.688 de kilometri distanță.

Astfel, senzaționala expediție de familie a vizitat un loc înconjurat numai de ocean, care se întinde pe o suprafață de 22,5 milioane de kilometri pătrați, de două ori mai mare decât Europa. De fapt, cei mai apropiați oameni de ei au fost astronauții de pe Stația Spațială Internațională, care orbitează la o altitudine de 408 de kilometri deasupra Pământului.

Potrivit publicației LadBible, ei au plecat din Puerto Montt, Chile, la bordul unui vas charter numit Hanse Explorer, după ce au petrecut cinci ani planificându-și meticulos ambițioasa călătorie, care a durat opt zile. Când au atins coordonatele exacte, au coborât din barca lor în apă și, cu steagul în mână, au înotat timp de 20 de minute deasupra Punctului Nemo. Deoarece atingerea acestuia este considerată o călătorie incredibil de dificilă, este posibil ca niciun om să nu fi trecut vreodată prin coordonatele respective.

De altfel, această zonă a Oceanului Pacific este cunoscută și sub numele de "cimitirul spațial", unde sunt direcționate aparatele redundante sau periculoase care se întorc din spațiu, deoarece este cel mai puțin probabil să fie implicată într-un accident sau să se producă avarii, pentru că nu există locuințe.

AMI MÉG ÉRDEKELHET