Red Sea Project: turism ultramodern în Arabia Saudită

La cele 28.000 de kmp, Red Sea Project de pe coasta de vest a Arabiei Saudite, situată între orașele Umluj și Al Wajh, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare turistică din toate timpurile.


Foto: littleisland.org

Red Sea Project include 200 km de coastă și un arhipelag de 90 de insule neatinse, vulcani adormiți, deșert, munți, comori naturale și o bogată varietate de animale sălbatice. Situată convenabil într-un zbor de opt ore de 80% din populația lumii, zona oferă combinația perfectă de lux, liniște și activități de wellness în aer liber pentru a satisface nevoile în curs de dezvoltare ale călătorului modern de lux. În plus, zona este îmbibată de istorie culturală. Destinația este străbătută de rute comerciale antice, sculpturile în rocă și petroglifele fiind o dovadă a patrimoniului extins al destinației.

Foto: The Red Sea Project

După finalizare, Red Sea Project va cuprinde în jur de 90 de insule naturale și artificiale în Marea Roșie, respectiv bungalouri pe coastă. Destinația este așteptată să fie complet finalizată până în 2030, oferind 8.000 de camere de hotel. Planurile au fost dezvoltat în parteneriat cu WATG și Buro Happold și includ concepte de design unice de la unele dintre cele mai proeminente firme de arhitectură din lume. Finanțatorii promit că vor stabili noi repere pe planul dezvoltării sustenabile. Emisiile și poluarea luminoasă, respectiv fonică a proiectului, care oferă experiențe personalizate exclusive, vor fi egale cu cele ale unei rezervații naturale.

Foto: The Red Sea Project

Faza întâi a proiectului va conține construcția a 14 hoteluri de lux și hiperlux pe cinci insule și două stațiuni de pe ţărm, oferind peste 3.000 de camere de hotel. Proiectul va include, de asemenea, un nou aeroport, un port de iahturi, facilități de agrement, precum și o infrastructură logistică și de utilități, inclusiv 75 km de drumuri noi.

Viitorul aeroport al centrului turistic este caracterizat de design organic și soluții tehnice sustenabile. Potrivit planurilor, aeroportul realizat împreună cu firma de arhitectură Foster+Partners va fi gata anul viitor. Se așteaptă ca, în 2030 aeroportul să deservească deja un milion de pasageri anual.

Video despre Red Sea Project 

www.youtube.com

Coral Bloom, The Red Sea Project, Saudi Arabia

Galerie foto

Galerie foto

Foto: The Red Sea Project






AMI MÉG ÉRDEKELHET