Castelul Balmoral, unde a murit regina Elisabeta, se va redeschide pentru prima dată în această primăvară

Proprietatea regală a fost una dintre cele două case pe care monarhul le deținea și unde familia regală își petrecea vacanța în fiecare vară.

Înainte ca regina Elisabeta a II-a să se stingă din viață, în septembrie, și-a petrecut ultimele zile în locul ei preferat, Castelul Balmoral. Faimoasa proprietate scoțiană de 50.000 de acri va fi redeschisă pentru prima dată de la moartea monarhului, înaintea încoronării regelui Carol al III-lea, pe 6 mai 2023.

Foto: balmoralcastle.com

Fosta casă de vacanță a familiei regale britanice, castelul Balmoral primește publicul pe domeniul său în fiecare primăvară și vară din 1931. Chiar dacă proprietatea în sine rămâne acum închisă, vizitatorii vor putea lua parte la excursii ghidate ale terenurilor, grădinilor și expozițiilor începând de sâmbătă, 1 aprilie. Anul acesta, castelul va găzdui o expoziție fotografică specială denumită „Monarhii din Balmoral". În afara porților principale va fi un loc de omagiu adus regretatei regine, în cazul în care vizitatorii doresc să lase flori în onoarea ei.

Foto: balmoralcastle.com

Spre deosebire de alte reședințe regale oficiale, care sunt deținute de trustul Crown Estate, Castelul Balmoral este una dintre cele două proprietăți private care au aparținut Reginei Elisabeta a II-a - a doua este Sandringham Estate din Norfolk.

Balmoral a fost cumpărat inițial de prințul Albert și regina Victoria în 1852 și a fost transmis ulterior prin intermediul familiei.

Conform Robb Report, într-un documentar din 2016, intitulat "Regina noastră la 90 de ani", Prințesa Eugenie a spus următoarele despre casa de la țară: "Este cel mai frumos loc de pe pământ. Cred că bunica este cea mai fericită acolo. Cred că iubește cu adevărat, cu adevărat Highlands".

Castelul Balmoral va rămâne deschis pentru sezonul 2023, de la 1 aprilie până la 31 iulie. Biletele sunt în prezent oferite spre vânzare și pot fi rezervate online în avans.

AMI MÉG ÉRDEKELHET