Renașterea hărților: tot mai mulți tineri preferă să urmărească traseul pe hârtie

Tinerilor de azi le place din ce în ce mai mult să cumpere hărți pe care le folosesc pentru a-și planifica călătoriile în loc de GPS și aplicații digitale de hărți.

Foto: Unsplash


Pare surprinzător că membrii generațiilor Y și Z, care au crescut cu digitalizarea sunt bucuroși să revină la ceea ce se pot numi mijloace tradiționale de orientare. Totuși, potrivit personalului de vânzări, tinerii preferă hărțile de hârtie nu doar pentru a căuta rute. Potrivit celor intervievați de către Wall Street Journal, hărțile tipărite pot servi drept inspirație pentru utilizatorii lor pentru a descoperi noi peisaje și regiuni chiar și în imediata apropiere a reședinței lor.

Foto: Pixabay

În plus, spre deosebire de telefoanele mobile, hărțile de hârtie nu se descarcă și nu necesită nici semnal. Cu toate acestea, utilizarea instrumentelor digitale de navigare este practică: ne ghidează în detaliu pe cel mai scurt traseu, așa că nu întâmplător majoritatea (93%) șoferilor americani preferă să folosească navigația GPS în timpul conducerii.

Tinerii privesc hărțile într-un mod complet diferit.

Acestea îi inspiră să descopere noi trasee, să cunoască mai bine peisajul și împrejurimile, iar diferitele ediții pot fi văzute chiar și ca opere de artă.

Foto: Pixabay

Utilizarea hărților de hârtie necesită un alt mod de gândire decât navigarea pe Google Maps și acordă atenție unor lucruri complet diferite atunci când sunt folosite pe drum. Ulterior, se pot păstra ca amintiri sau atârnate pe perete, deoarece cele mai recente hărți sunt adesea mai mult frumoase decât practice. Renașterea hărților din hârtie se vede și în vânzări.

În Marea Britanie, vânzările de hărți personalizate au crescut cu 144% în 2020, entuziasmul continuând în 2021 și 2022.
AMI MÉG ÉRDEKELHET