Renault 4ever Trophy, renaşterea unui model emblematic

Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Renault a dezvăluit o versiune modernă, electrică a emblematicului său Renault 4.

Foto: Renault

Chiar dacă 4EVER Trophy este în mod clar o mașină off-road prin natura sa, a fost concepută astfel încât să te poţi bucura la volanul ei pe orice drum, fără niciun fel de griji. Conceptul prezentat la Paris pregătește terenul pentru viitorul SUV de segment B, complet electric, care va fi lansat pe piață în 2025. Viitorul 4L electric își propune să fie la fel de versatil precum a fost odată predecesorul său – sau mai degrabă a fost întotdeauna din 1962.

Foto: Renault

Renault 4 este mai mult decât o mașină, este un vehicul iconic. Cu peste 8 milioane de unități vândute în peste 100 de țări, a depășit, în ultimii 60 de ani, decalajele între generații şi pe cele sociale. În timp ce producția s-a încheiat în urmă cu 30 de ani, „4L” nu a ieşit niciodată din lumina reflectoarelor. Este printre primele vehicule youngtimer, iar versiunea 4L Trophy și-a demonstrat versatilitatea și rezistența în fiecare zi, timp de 25 de ani. Drept urmare, generează întotdeauna o simpatie deosebită, mai ales în rândul tinerilor.

Foto: Renault

Show-car-ul 4EVER Trophy creează noi amintiri, în timp ce le aduce înapoi pe cele vechi. Sub un exterior robust, legăturile stilistice cu predecesorul său 4L sunt evidente. Silueta generală este recunoscută la prima vedere, de la forma capotei la faimosul „spate înclinat” până la bara de protecție. Geamul lateral, sub forma unui trapez rotunjit, este poziționat chiar deasupra roții din spate, iar în față, lateralele sunt goale, fără elemente optice sau stilistice. Aripile acoperă complet pasajele roților pentru a se termina pe scut, show car-ul are curbe generoase și o grilă foarte elaborată. 4EVER Trophy aduce o interpretare modernă a grilei orizontale caracteristice Renault 4, cu farurile sale rotunde echipate cu tehnologia Matrix LED.

Foto: Renault

Cu aerul său de dune-buggy , 4EVER Trophy are un aspect competitiv. Având o anvelopă de rezervă amplasată pe acoperișul din fibră de carbon, lopată și tălpi auto antiderapante în secțiunea superioară a ușii din spate, mașina este pregătită să facă față oricărei situații. Panourile vaste de protecție a caroseriei de pe secțiunea inferioară sunt realizate cu un spațiu considerabil de 20 cm în jurul pasajelor roților.

Caroseria înaltă pune în evidență lățimea roților de 753 mm montate pe jante de 19 inci.

Partea inferioară a fost întărită pentru a oferi o mai mare protecție bateriei situată în mijlocul șasiului. Fiecare roată a lui 4EVER Trophy are un compresor vizibil care poate fi reglat cu ușurință din interiorul mașinii pentru a adapta presiunea anvelopelor în funcție de teren.

Foto: Renault

Show-car-ul 4EVER Trophy prefigurează viitorul SUV 100% electric din segmentul B al gamei Renault. La fel ca strămoșul său, viitorul vehicul prefigurat de 4EVER Trophy va fi „Made in France”. Datorită trăsăturilor pe care le au în comun, toate vehiculele de pe platforma CMF-BEV vor fi fabricate în cadrul hub-ului ElectriCity din nordul Franței.

Video Renault 4ever Trophy

www.youtube.com

Renault 4 - Paris Motor Show
AMI MÉG ÉRDEKELHET