Elektromos kirándulóautóként éled fel egy emblematikus modell

A Párizsi Autószalonon bemutatott Renault 4EVER Trophy a legendás Renault 4 újraértelmezése.

Fotó: Renault

Új koncepcióautóval jelentkezett a Renault, a 4EVER Trophy egy teljesen új fejlesztésű, elektromos kompakt SUV előfutára – a szériamodell 2025-ben érkezik majd. Az 1961-ben bemutatott Renault 4 szellemi örököse ugyanolyan sokoldalúnak ígérkezik, mint kultikus elődje.

Fotó: Renault

Kirándulás, természetjárás, városi kalandok – a Renault 4EVER Trophy tanulmányautó a szenvedélyes utazók minden közegében elemében érzi magát. Ráadásul nagyon jól mutat: a dizájn számos részletében a 100 országban több mint 8 millió példányban elkelt, több mint 30 éven át gyártott Renault 4 formai elemeit éleszti fel. A retróhangulatot futurisztikus és robusztus megoldásokkal ötvözték – kérdés, a leendő szériaváltozat megmarad-e ilyen merésznek?

Fotó: Renault

A legendás sziluett egyből felismerhető, de a frontrész, a döntött hátsó ajtó vagy a jellegzetes hátsó ablak is egyértelműen utal a származásra. A kerek fényszórók immár Mátrix-LED technológiát vonultatnak fel, és látványosra sikerült a kerékvédők és a lökhárítók közös, 20 centiméteres magasságú, fekete kerete, amely nemcsak látványra teszi strapabíróvá a négykerekűt.

Fotó: Renault

A szénszálerősítésű tetőre teljes értékű pótkereket, a hátsó ajtóra pedig csúszásgátló keréklapokat és lapátot szereltek, ezzel is felkészítve az autó az off-road kihívásokra. A padlólemezbe épített akkumulátortelepet speciális borítás védi, és mind a négy kerék külön kompresszort kapott, amelyekkel könnyedén lehet állítani a keréknyomást, az adott terepviszonyoknak megfelelően.

Videón a Renault 4ever Trophy

www.youtube.com

Renault 4 - Paris Motor Show
AMI MÉG ÉRDEKELHET