Mașina pentru călătoriile sustenabile cu familia – Renault Kangoo E-Tech Electric

Renault Kangoo E-Tech Electric va fi dezvăluit în premieră mondială pe 17 octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Foto: Renault

La 25 de ani de la inaugurarea segmentului MPV, grație unui design unic și practic, dotat pentru prima dată cu o ușă laterală glisantă, Renault Kangoo a reușit să se adapteze vremurilor, păstrând în același timp un ADN centrat pe inovație. Vândut în peste 4,4 milioane de exemplare în 50 de țări din întreaga lume, Kangoo este disponibil acum într-o versiune E-Tech Electric, pentru prima dată în istoria sa.

Foto: Renault

Noul Kangoo E-Tech Electric dispune de toate caracteristicile practice și de echipamentele de siguranță și confort care se regăsesc și pe versiunea termică. Oferă un al doilea rând confortabil și mai mult spațiu decât orice alt vehicul din categoria sa: trei locuri adecvate care pot acomoda confortabil trei adulți, precum și o duză de aer care deservește toți pasagerii din spate, pentru un confort optim.

Portbagajul amplu, de 850 de litri poate fi extins până la 2.500 de litri cu bancheta glisantă din al doilea rând.

În habitaclu găsim 49 de litri de spațiu de depozitare, inclusiv sertarul Easy Life. Modelul vine dotat și cu bare de acoperiș inovatoare, pe care le puteți regla fără a folosi unelte, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără spațiu și să puteți transporta practic orice

Foto: Renault

În exterior, Kangoo păstrează capota cu nervuri orizontale și partea frontală verticală accentuată, cu o grilă care găzduiește priza de încărcare în spatele siglei. La fel ca și versiunea termică, interiorul include noua planșă de bord (cu finisaj din lemn închis la culoare în unele versiuni). Singura modificare este tabloul de bord, care afișează informațiile E-Tech.

Noua baterie litiu-ion are o capacitate totală utilizabilă de 45 kWh și cuprinde 8 module de sine stătătoare și ușor de reparat. Mașina poate parcurge până la 285 km (ciclu WLTP), ceea ce este suficient pentru majoritatea nevoilor de zi cu zi și reduce costurile de proprietate și de utilizare. Bateriile vin cu o garanție de 8 ani sau 160.000 km. În acest interval, Renault le va înlocui gratuit în cazul în care capacitatea lor scade sub 70% din capacitatea nominală (SoH).

Foto: Renault

Noul Kangoo E-Tech Electric vine cu un motor de 120 CP care furnizează 245 Nm de cuplu disponibil instantaneu pentru o conducere lină și relaxată în orice circumstanțe. Modul Eco, în care se limitează viteza maximă a vehiculului (110 km/h) și puterea (75 CP), optimizează autonomia acestuia.

Sistemul de frânare hidraulic convențional vine cu un ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), care maximizează regenerarea energiei.

Diferitele combinații de moduri de tracțiune și frânare oferă șoferului 6 opțiuni pentru a optimiza confortul și autonomia în funcție de modul în care utilizează vehiculul și de condițiile de conducere. Informațiile despre modul de conducere selectat, managementul energiei electrice și sistemele de asistență a șoferului sunt afișate pe un display color de 10 inci, complet digital, care poate fi complet personalizat (disponibil ca opțiune).

AMI MÉG ÉRDEKELHET