Renovare amplă la Centrul Pompidou din Paris

Autoritățile din Franța au aprobat planurile de renovare a Centrului Pompidou din Paris, astfel instituţia culturală va fi închisă timp de trei ani.

Foto: 123rf


Cei care doresc să viziteze Muzeul Naţional de Artă Modernă din Paris mai au doi ani la dispoziţie, deoarece Centrul Pompidou se va închide la sfârşitul anului 2023 pentru ample lucrări de renovare, care vor dura până la începutul anului 2027. Serge Lasvignes, președintele Centrului Pompidou, spune că decizia va asigura viitorul pe termen lung al clădirii, care nu a suferit nicio lucrare majoră de renovare de când a fost deschisă în 1977. Unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă şi contemporană din lume şi, totodată, unul dintre cele mai originale spaţii arhitecturale din capitala Franţei a fost proiectat de Renzo Piano și Richard Rogers.

Foto: 123rf

Ca parte a renovării, tot azbestul va fi eliminat din clădirea complexă situată în arondismentul 4, dar lucrările vor viza şi alte revizuiri în conformitate cu normele de siguranță din ziua de azi, cele de accesibilitate, precum și standardele energetice. De exemplu, restaurarea complexă va implica înlocuirea mai multor ferestre, actualizarea suprafețelor interioare și înlocuirea sau renovarea lifturilor clădirii și a celebrelor scări rulante. Lucrările vor demara spre sfârşitul anului 2023 şi se vor încheia la finalul lui 2026, centrul urmând să fie redeschis în prima parte a anului 2027, pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a clădirii care găzduiește o vastă bibliotecă publică, cel mai mare muzeu de artă modernă din Europa dar și un centru pentru muzică și cercetare acustică. În timpul renovării, biblioteca va avea o locație temporară în altă parte a Parisului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET