Elképesztő luxus a levegőben – a Lufthansa új VVIP-kabinjától neked is leesik az állad!

A magánepülőgépek sem egyformák!

Vannak VIP-ek, vagyis nagyon fontos személyek, és vannak a VVIP-ek, akik... a fontosabbnál is fontosabbak. A Lufthansa Tehnik az utóbbiaknak, a milliárdosok és az uralkodók köréből kikerülő ügyfeleknek kínálja új kabinkoncepcióját, amely a német Lufthansa Csoporthoz tartozó vállalat szerint új mércét állít a luxusutazások terén. Elnézve a képeket, valószínűleg igazuk van.

A Boeing 777-9-es több mint 22 órán át képes repülni egyetlen tankolással, így leszállás nélkül kötheti össze a világ bármely két repülőterét.

Természetesen leginkább utas-szállításra használják, de az óriási méretei ellenére (vagy éppen azért) van privát változata is. A Lufthansa Tehnik erre a gépre fejlesztette ki a CelestialSTAR kaibkoncepciót. A tágas, több mint 340 négyzetméteres belső tér dizájnjánál a közel-keleti kulturális örökség hagyományos elemeit ötvözték a modern megjelenéssel.

Fotó: lufthansa-technik.com

Az új kabinkialakítás jellegzetes eleme a privát ágyat és fürdőszobát magába fogaló fülke, amely a szomszédos Work&Balance területtel együtt alkotja a többfunkciós privát lakosztályt. A fülke teljes körű privát szférát biztosít – például ha az utasok a magánrepülőgépre valaha tervezett legnagyobb esőzuhanyt és masszázst szeretnék élvezni, vagy ha kényelmesen elhelyezkednének a nagy méretű ágyban. A privát fülkében természetesen a személyre szabott digitális tartalmak széles választéka is rendlekzésre áll a mozivászontól a virtuális műalkotásokig. A fülkét elforgatható és csúsztatható lamellák nyithatják meg az utastér többi része felé, hogy hozzáférést biztosítsanak az edzőteremhez és az oldalsó szekrényekhez, vagy egyszerűen csak több természetes fényt engedjenek a VVIP-területre.

Fotó: lufthansa-technik.com

A fülke melletti, többfunkciós Work&Balance terület szintén teljes mértékben kihasználja a kabin szélességét.

Egy ügyesen beépített forgatható mechanizmus lehetővé teszi, hogy a diványok előtti asztalok felülete szükség szerint bővíthető legyen. A terem kialakításának másik fénypontja a számos trapéz alakú fali fülke, például kiállítási tárgyak számára, amelyek szükség esetén egy láthatatlan mechanizmussal zárhatók, majd zökkenőmentesen eltűnnek a lineáris falszerkezetben. A tizenegy különálló ülőhely a nagy középső asztalnál lévő pozícióból könnyen elforgatható a környező díványok felé. A külvilággal a legmodernebb kommunikációs és konferenciatechnológiák, például az asztalba teljesen behajtható monitorok teremtenek kapcsolatot.

Fotó: lufthansa-technik.com

Mivel a CelestialSTAR koncepció elsősorban a közel-keleti királyi családok ügyfeleit célozza meg, akik általában nagy delegációkkal repülnek a világ körül, a kabin második fele nagyvonalú elhelyezést kínál - például - a személyzet számára. A magas rangú miniszterek vagy állami vendégek a hat Deluxe lakosztályban, a kifejezetten ehhez a VVIP-kabin kialakításhoz igazított modern első osztályú fülkékben kapnak helyet. További utasok számára 32 ülőhely áll rendelkezésre az úgynevezett Executive Area-ban, amely megfelel a legmodernebb business class ülőhelyeknek. Ezt követi a kabin hátsó részén az Entourage Area, amely egy prémium turista osztályú kabin.

AMI MÉG ÉRDEKELHET