Hasznos tanácsok, hogyan üsd el az időt a repülőtéren, ha késik a géped

A repülőtereken gyakran előfordulhatnak késések, olykor akár fél napig is megváratják az embert, mire a repülőgépre szállhat. Mutatunk pár tippet, ami megkönnyítheti a helyzetet.

Fotó: Shutterstock


Régóta halogatott telefonhívás 

Shutterstock

Hívj fel végre egy olyan régi családtagot, ismerőst, barátot, akivel már régen tudtál hosszabban beszélni. Nagy késés esetén biztosan lesz alkalmatok mindent átbeszélni, még jobb, ha videóhívással leped meg a régen látott szerettedet.

Nézz vagy olvass valamit

Fotó: Shutterstock

Keresd meg a repülőtéren a telefontöltő helyeket, helyezkedj el kényelmesen, keress érdekes és szórakoztató podcasteket a telefonodon. Egy pörgős podcasttel gyorsan megy az idő, és szerencsére ma már hatalmas a választék, ráadásul téma szerint is választhatsz. Vagy, legyél előrelátó és az okostelefonodra vagy a tabletedre tölts le néhány filmet, amit majd offline is tudsz nézni.

Rejtvény vagy nyelvtanulás

Persze idegen nyelven nem könnyű rejtvényt fejteni, de minden repülőtéri újságosnál nagy a választék ilyen magazinokból. Van kifejezetten olyan is, ami csak számrejtvényeket tartalmaz: élesítsd az elméd egy kis sudokuval, amíg várakozol. De az is hasznos, ha letöltesz egy nyelvtanulási applikációt: a Duolingo és a Drops nagyon jó nyelvoktató alkalmazások, hogy elsajátítsd az alapokat. Ha pedig elég bátor vagy akkor a frissen szerzett nyelvtudásodat használhatod is a repülőtér egyik üzletében vagy bisztrójában – ha kell segítség, ott van a Google Fordító!

Örök emlékek

Fotó: Shutterstock

Minden reptéren vannak vicces jelenetek, érdekes emberek, furcsa szituációk.

Ha már nagyobbak – legalább kiskamaszok – a gyerekek, akkor készítsetek egy családi videót együtt, ami örök emlék lesz. Találjatok ki egy témát, lehet az nyomozás, vagy egy általatok kitalált sztori, amit leforgattok.

Kincskeresés gyerekkel

Ha kicsikkel kell várakoznod, akkor szerezz be pár darab csokit, nyalókát, rágógumit, apró játékot, amit el tudsz rejteni a ruhában, csomagok zsebeiben vagy váró egyes részein. Hagyd, hogy a gyerekek megkeressék a kincseket, így a figyelmüket is lekötöd, és a megfelelő mozgás is meglesz. Gyerekekkel még játszhatunk a duty free shopban is: keressék meg például a legdrágább parfümöt vagy a legérdekesebb ékszert. Azért ha nem szeretnéd, hogy túl drága legyen a játék, beszéld meg velük előtte, hogy ne nyúljanak hozzá, csak mutassák meg!

Pihentető szolgáltatások

A nagy repülőtereken vannak olyan ingyenes és fizetős szolgáltatások, amelyekkel szeretnék megkönnyíteni a repülőtéren várakozók életét. Ilyen lehetőség sok helyen a gyerekeknek való játszószoba vagy játszóház, a felnőtteknek pedig lehetőségük van relaxációs szolgáltatást igénybe venni.

Kinek ne esne jól két hosszú repülőút között egy pihentető masszázs?
AMI MÉG ÉRDEKELHET