Iată câteva cocktailuri unice de Crăciun pentru a sparge rutina în timpul sărbătorilor

Pentru o petrecere de Crăciun reușită, nu doar cina, ci și băuturile trebuie să fie perfecte. Iată patru cocktailuri de Crăciun ale căror rețete vor fi cerute cu siguranță de invitații tăi!

Cocktail de Crăciun
Foto: Shutterstock



Sangria cu merișoare și kaki 

Pentru acest cocktail, se toarnă o sticlă de vin alb și 50 ml de vodcă într-o carafă mare. Se adaugă o ceașcă de merișoare proaspete, 2 fructe de kaki tăiate felii subțiri și un baton de scorțișoară. Se lasă amestecul să se infuzeze timp de câteva ore (2-4), apoi se îndepărtează batonul de scorțișoară și se adaugă 750 ml de cidru. Se adaugă puțină gheață în pahare și este gata de consum

Forrás: Instagram

Spiced Orange Espresso Martini

Chiar și Espresso Martini poate fi făcut cu ușurință de Crăciun. Se pune gheață într-un blender și se toarnă 50 ml de vodcă, un shot (30 ml) de espresso și 25 ml de Kahlua (lichior de cafea). Se îndulcește cu puțin sirop de zahăr (se pot amesteca zahăr și apă) și se adaugă o linguriță de scorțișoară și puțin suc de portocală. Se agită sau se amestecă bine și se servește cu o felie de portocală.

Cocktail de portocale roșii cu rozmarin și scorțișoară

Se stoarce sucul unei portocale roșii mici într-un pahar și se amestecă cu o crenguță de rozmarin. Adăugați apoi 50 ml de bourbon și câteva shot-uri de sirop de zahăr (un amestec de apă și zahăr). Se amestecă bine ingredientele, se pun câteva cuburi de gheață într-un pahar și se toarnă cocktailul. Apoi se completează cu puțină apă minerală, după gust, și se ornează paharul cu un baton de scorțișoară și o felie de portocală roșie.

Cocktail festiv cu vodcă și merișoare

Într-un mixer, se toarnă 50 ml de vodcă, 20 ml de Aperol, 50 ml de suc de merișoare și sucul de la o lămâie mică, apoi se adaugă câteva pahare de sirop de zahăr. Se amestecă bine, se pun câteva cuburi de gheață într-un pahar și se toarnă peste cocktail. Se ornează cu boabe proaspete de merișoare și puțină scorțișoară rasă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET