Igazi Roadmovie a Roadmovie podcastben: a magyar kalandor, akik végigjárta a 66-os utat!

Nagy Péter elmondja, milyen nagy elvárásokkal indult el az Egyesült Államokba a híres 66-os utón, és milyen élményekkel tért haza.

Fotó: Pixabay

Egy álom beteljesülése, vagy az illuziók leomlása? Ez volt a legelső kérdés Nagy Péterhez a 4 ezer km-es klasszikus, a Route 66 kapcsán. Ez az az út, ami sokunknak még mindig ott van az utazási listáján: egyszer mégiscsak végig kellene menni rajta. De mit nyújt ma, a föld egyik legismertebb klasszikusa? Kiderül a RoadMovie podcast aktuális adásából!

Fotó: Unsplash

Péter tapasztalt utazó, sőt idegenvezetőként dolgozik, úgyhogy szinte állandóan úton van Európában a munkája miatt, amikor pedig vakációzik, akkor messzebbre merészkedik. Péter könyveket is ír, utazási kötete eddig három jelent meg, és a kezei közül került már ki pár novelláskötet is. Péter főleg barátokkal utazik, a Route 66 túra ötlete is úgy született meg, hogy egy nagyon hosszú vonatos túrán – a Transzszibériai Expresszel mentek Moszkvától Mongóliáig – megbeszélték az utastársával egy mongol jurtában, hogy a következő kalandjuk egy hosszú, autós utazás lesz.

De milyen 23 napig, egy autóban összezárva megtenni ezt a hatalmas, 3943 km-es távot?

A régi történelmi 66-os útma már nem ugyanaz, de vannak szakaszai, amelyek még az eredeti nyomvonalon húzódik, ezeken a részeken vannak emlékművek, táblák is, amelyek erre emlékeztetnek.

Mivel és hogyan?

Nagy, megbízható és kényelmes autót béreljünk, hogy semmiképpen se hagyjon bennünket cserben a 4000 kilométeren. Melyek az autóbérlés feltételei? Rengeteg autókölcsönző van, érdemes utazás előtt informálódni. Nem minden autókölcsönzőnek van olyan szolgáltatása, amelyben ingyenesen benne foglaltatik, hogy messze is leadhatod az autód – ahogy például a 66-os úti túra esetében Amerika másik végén –, hanem kirónak van egy drop off fee nevű díjat, ami lehet 300-700 dollár is, tehát olyan kölcsönzőz keressünk, ahol nincs ilyen pluszköltség. Hogy pontosan mi szükséges az autóérléshez, a műsorból kiderül. Ahogyan arról is szó esik, Péter szerint hol érdemes több időt eltölteni, és mi az, ami neki csalódás volt, melyek azok a látnivalók, amelyek nem érnek meg egy nagyobb kitérőt, és melyek azok, amelyekre szánjunk több időt. A műsor vendége azt tanácsolja, ne zsúfoljuk tele az utazást mindenféle programokkal, néznivalókkal, hanem tervezzünk be néhányat, de azt jól szívjuk magunkba, mélyítsük el az élményt, és ne rohanjunk végig egy ekkora távon millió helyen megállva.

Hallgasd meg a Nagy Péterrel készült beszélgetést!

Fotógaléria












AMI MÉG ÉRDEKELHET