Ariile naturale protejate din țară sunt sprijinite și de MOL România

MOL România acordă o finanțare în valoare totală de peste 800.000 de lei pentru implementarea a 22 de proiecte de mediu în 17 județe din țară, în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului „Spaţii verzi”.

Foto: Shutterstock

MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 17-a ediții a programului „Spații verzi”, respectiv cele 22 de proiecte de mediu care vor fi implementate la nivel național prin implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate. Valoarea totală a finanţării alocate pentru realizarea proiectelor depăşeşte 800.000 de lei.

Cele 22 de proiecte alese în cadrul programului „Spații verzi” au ca scop promovarea ariilor protejate și conștientizarea importanței conservării acestora, și se vor concretiza în activități de mediu precum organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții Junior Ranger, ateliere de grădinărit, școli de vară și expoziții, și crearea de trasee educaționale pe tema biodiversității și grădini urbane cu focus pe permacultură, în 17 județe din România.

Foto: Pixabay

În cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane”, juriul a selectat 8 proiecte ce vor fi dezvoltate în 8 județe din țară: activitățile derulate vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban.

Alte 14 proiecte de mediu vor primi finanțare în cadrul celei de-a doua componente a programului, „Arii Naturale Protejate”.

Ca şi în edițiile precedente, şi în acest an activitățile finanţate vor include amenajarea de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și evenimente precum Ziua Parcului Național/Natural sau Ziua Biodiversităţii, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele se vor derula în 12 judeţe din ţară.

În cadrul celor 16 ediții anterioare ale programului „Spații verzi”, desfășurate în perioada 2006-2022, au fost finanţate 671 de proiecte cu peste 9 milioane lei. Peste 250.000 de persoane au fost implicate în activităţile desfăşurate în cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, suprafaţa spaţiilor verzi create şi reabilitate a depășit 550.278 m2. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 162 de tabere Junior Ranger şi a 2.084 activităţi extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe şi experienţe importante referitoare la mediul înconjurător.

AMI MÉG ÉRDEKELHET