Ott lakhatunk, ahol Mozart – a Rosewood lánc első bécsi luxushoteljében

Az osztrák főváros legújabb luxushotelje abban az épületben kapott helyet, ahol egykoron maga Wolfgang Amadeus Mozart is lakott.

A 16 országban jelen lévő, amerikai Rosewood Hotels az első bécsi egység megnyitásával bővítette európai portfólióját. Ausztria fővárosában tíz év után nyílt új luxushotel, a Rosewood láncnak pedig ez az ötödik szállodája Európában.

Fotó: Rosewood Vienna

A Rosewood Vienna az elegáns bécsi életstílus örökségét viszi tovább, a tervezők a kultúra, a gasztronómia és a kozmopolita szellem találkozóhelyeként álmodták meg. A 19. századi épület a bécsi óvárosban található, számos történelmi jelentőségű műemlék és egy impozáns luxusáruház közelében. Korábban egy nemzetközi pénzintézet székhelye volt, míg az egyik apartmanjában egykoron Wolfgang Amadeus Mozart élt és alkotott – számos további remekműve mellett itt írta a Szöktetés a szerájból című daljátékát.

Fotó: Rosewood Vienna

Az új hotelben 71 szoba és 28 lakosztály várja a vendégeket, köztük az 1800 négyzetméteres elnöki lakosztály. A szobák ára 750 eurótól indul, a lakosztályoké 1550 eurótól. A tereket semleges színek uralják, a díszítő- és dizájnelemek az egykori bécsi pompát értelmezik újra. Az elnöki lakosztályban nappali, konyha, társalgó és impozáns étkező kapott helyett.

Foto: Rosewood Vienna

A vendégeket a tetőteraszon kialakított koktélbár is várja, illetve egy osztrák tételekre specializálódott borozó. A teljes körű szolgáltatásokat nyújtó wellness-részleg a világhírű Asaya cég munkáját dícséri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET