Clădiri abandonate, în fotografii minunate!

Doar ruine pentru un privitor de rând, însă fotografii au descoperit frumusețea lor ascunsă.

Foto: Instagram

Castel copleșit de buruieni, teatru cu acoperiș prăbușit, parcuri de distracții ruginite în care, cândva, numeroși copii și adulți au avut parte de experiențe memorabile, iar acum stau goale și pustii, ca o umbră trecutului. Urmează fotografii senzaționale!

Foto: Instagram

Burj Al Babas, Turcia

Toate locurile au propria poveste. Una mai simplă, alta mai exotică, una mai modestă, alta mai ostentativă, dar în cazul fiecărei clădiri este șocant și totodată de neînțeles de ce au fost lăsate în paragină.

În multe locuri natura a ocupat ruinele, realizând grădini luxuriante în mijlocul unui teatru, unui templu sau unei piscine.

Satul castel Burj Al Babas a fost construit în Turcia, scopul proprietarului fiind crearea unei comunități de lux în acest orășel cu căsuțe demne de o poveste Disney. Au oferit străinilor oportunitatea de a-și încălzi casele bogat ornamentate cu apă termală locală, însă a intervenit criza economică: investitorii au dat faliment, iar unii proprietari și-au abandonat locuințele.

În oraşul Tianducheng din China investitorii au visat în 2007 tot un parc rezidențial de lux, însă și-au supraestimat posibilitățile financiare și au rămas fără bani în timpul construcției. Degeaba au realizat în mijlocul parcului un mini Turn Eiffel cu un întreg Champs-Elysées, se pare că nu sunt cumpărători care să stea la coadă pentru aceste locuințe noi. Astfel, zona arată acum ca un Paris post-apocaliptic, cu 10.000 de locuințe goale și străzi pustii. Doar cuplurile proaspăt căsătorite mai pozează și acum în fața Turnului Eiffel fals.

Printre imaginile șocante se află și cea care ne arată una dintre sălile unui sanatoriu părăsit din Germania, cu un pian ponosit în mijloc. Nu putem să nu ne întrebăm oare ce povești ascund zidurile acestei clădiri...

Foto: Instagram

Sinagoga Mare din Constanţa oferă o priveliște impunătoare chiar și fără acoperiș. Are o vegetație luxuriantă și este astfel o locație de filmare ideală. La fel ca toate celelalte locații din galeria noastră, printre care găsim o gară care seamănă cu un parc privat neglijat al unei bogate familii aristocrate, dar și o piscină abandonată, deși parcul de agrement din care face parte funcționează și în prezent, având în interior această ciudată amintire.

20 de imagini despre locuri care au trăit vremuri mai bune:

The DeKoven Center, SUA

Foto: Instagram


Castel în Portugalia

Foto: Instagram


Mausoleul Csávosi – Bobda, judeţul Timiş

Foto: Instagram


Stadion de pe malul oceanului, Miami

Foto: Instagram


Grădină abandonată

Foto: Instagram


Hotel Tangyhaun, China

Foto: Instagram


Biserică în Rusia

Foto: Instagram


Castel în Italia

Foto: Instagram


Conac în SUA

Foto: Instagram


Aquapark în faliment

Foto: Instagram


Teatru, SUA

Foto: Instagram


Fost sanatoriu în Germania

Foto: Instagram


Gară, Republica Georgia

Foto: Instagram


Sinagoga Mare din Constanţa

Foto: Instagram


Tianducheng, China - micul Paris în ruine

Foto: Instagram


Cândva a fost un parc de distracţie

Foto: Instagram


Parc acvatic din Vietnam

Foto: Instagram


Parc de distracţie, New Orleans

Foto: Instagram


Centrală electrică, Charleroi, Belgia

Fotó: Instagram


Vaporul german Old Discovered



AMI MÉG ÉRDEKELHET