9 sfaturi despre cum să conducem în siguranță toamna

Toamna este cel mai solicitant anotimp la volan, cu frunze căzute pe drumuri, vreme mai rece, ploaie, ceață și perioade mai lungi de întuneric.

.

Foto: Seat

Vremea de toamnă ne impune să ne adaptăm stilul de condus la sezon. Mai jos vă oferim 9 sfaturi bune pentru a conduce fără griji toamna.

1. ORICE MILIMETRU CONTEAZĂ

Drumul este rece și umed toamna, așa că verificarea anvelopelor este esențială. Adâncimea benzii de rulare și presiunea în anvelope afectează foarte mult aderența și capacitatea de frânare. Prin urmare, experții recomandă ca banda de rulare să fie mai adâncă de 2 mm și niciodată mai mică de 1,6 mm, deoarece condusul cu 90 km/h pe o suprafață umedă poate duce la pierderea completă a aderenței anvelopei. Pe lângă toate acestea, să verificăm o dată pe lună dacă presiunea în anvelope este corectă.

2. FRUNZELE SUNT LA FEL DE ALUNECOASE CA ZĂPADA

Foto: Seat

Frunzele umede ale copacilor căzute pe drum fac suprafața la fel de alunecoasă ca atunci când conducem pe zăpadă. Acolo unde frunzele acoperă drumul, frânările bruște trebuie întotdeauna evitate. Dacă ne găsim în această situație în mijlocul unui viraj, să nu facem mișcări bruște de direcție, iar dacă anvelopele își pierd aderența, să nu forțăm direcția până ce nu recăpătăm controlul asupra mașinii.

3. SĂ NU FRÂNĂM CÂND APA SE REVARSĂ PE DRUM

Ploile abundente sunt frecvente toamna, deci există riscul de revărsare a apei. În această situație, să nu frânăm niciodată puternic până când roțile nu sunt din nou în contact cu șoseaua, apoi să corectăm direcția cu mișcări subtile ale volanului.

4. PE VÂNT PUTERNIC

Vânturile puternice pot fi o provocare pe autostradă. Să reducem viteza și să strângem ferm volanul atunci când depășim camioane, deoarece vântul poate influența direcția mașinii.

5. SĂ DUBLĂM DISTANȚA DE URMĂRIRE

Nu este neapărat nevoie de ploaie pentru ca drumul să fie alunecos, chiar și condensul și temperaturile scăzute ne pot provoca surprize. De aceea trebuie să fim deosebit de atenți la secțiunile umbrite, întortocheate. Conducând pe un drum umed, trebuie să păstrăm o distanță dublă de siguranță și este indicat să frânăm ușor din când în când pentru a verifica eficacitatea plăcuțelor de frână.

6. VITEZA ÎN CEAȚĂ

Foto: Seat

Dacă este ceață și putem vedea, de exemplu, doar la 50 de metri, atunci aceasta este distanța de siguranță: aceasta trebuie păstrată până la vehiculele din fața noastră, iar viteza să nu depășească 50 km/h. Astfel, ne putem asigura că distanța de frânare este suficientă în caz de urgență. Asistența automată la frânare poate fi foarte utilă într-o astfel de situație, deoarece verifică distanța mașinii față de alte vehicule și frânează automat dacă este necesar.

7. FOLOSIREA FARURILOR DE CEAȚĂ

Să îmbunătățim vizibilitatea cu farurile de ceață și să evităm farurile cu faza lungă, deoarece creează un efect în ceață care ne împiedică să vedem contururile vehiculelor din fața noastră.

8. VIZIBILITATE BUNĂ PE PLOAIE

Foto: Seat

Potrivit experților, ștergătoarele de parbriz care se află într-o stare proastă reduc vizibilitatea cu 20-30%. Acestea trebuie înlocuite o dată pe an, mai ales toamna, care este de obicei cel mai ploios anotimp. Parbrizul și geamurile curate îngreunează formarea de vapori, pe care o putem preveni și prin direcționarea jeturilor de aer fierbinte către parbriz.

9. SĂ FIM ATENȚI LA ANIMALELE SĂLBATICE

Toamna sunt mult mai multe animale sălbatice în mișcare, așa că este foarte important să încetinim atunci când conducem pe drumuri cu indicatoare care ne avertizează că sunt animale în acea zonă.

From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET