Unde să nu punem mâna în aeroport?

În timpul pandemiei să fim atenți și în aeroporturi, care întotdeauna au fost un loc în care se adună mulți agenți patogeni din diferite locuri ale lumii!

Foto: Unsplash

Epidemia continuă încă, dar companiile aeriene și aeroporturile lucrează deja aproape la capacitate maximă pentru a servi pasagerii. Deși sunt atenți la igienă, controlează strict și pasagerii, darnu pot împiedica agenții patogeni să rămână pe unele suprafețe din aeroport. Vă arătăm aceste locuri riscante.

Contează unde așteptăm

Îm mod obișnuit, ajungem la aeroport nici prea devreme, nici prea târziu, așa că în general stăm puțin în tranzit sau în hol înainte de îmbarcare. Acest lucru este o mare greșeală acum, deoarece agenții patogeni se instalează pe cotiere, care nu sunt curățate la fel de des ca mesele și scaunele din restaurante. De acum înainte, să facem o plimbare, să ne uităm în jur, să ne așezăm la o cafea în timp ce așteptăm, și numai pentru îmbarcare să mergem în sala de așteptare și să nu ne așezăm. Un studiu comandat înaintea epidemiei, în 2018, de o companie americană de asigurări a arătat că scaunele din jurul porților de îmbarcare erau printre cele mai contaminate suprafețe din aeroport: au găsit peste 21 de mii de colonii de agenți patogeni pe un singur centimetru pătrat.

Balustrade

Din suprafețele mari, dar mai puțin curățate ale aeroporturilor fac parte și balustradele scărilor, scărilor rulante și aleilor rulante. Desigur, asta nu înseamnă să nu ne ținem de balustradă, pentru că există pericolul de accidente, dar întotdeauna să ne spălăm sau să ne dezinfectăm mâinile după aceea. Și este important ca din cauza numeroaselor astfel de suprafețe să avem mereu la îndemână dezinfectantul, de exemplu agățat la geantă sau de curea, pentru că dacă trebuie să căutăm în toată geanta după el, vom apuca între timp o mulțime de lucruri cu mâinile murdare. Este întotdeauna recomandat să ne spălăm pe mâini și după ce am folosit locurile de depozitare pentru bagaje și seifurile, deoarece nici acestea nu sunt spălate de mai multe ori pe zi, sau chiar dacă uneori sunt dezinfectate, cu siguranță nu sunt șterse după fiecare utilizare.

Foto: Shutterstock

Doar un clic

Ecranele tactile sunt, de asemenea, locuri grozave pentru răspândirea agenților patogeni. Monitoarele pentru ecranele de autoservire sau punctele de informații sunt cu siguranță curățate, dar nu după fiecare persoană, așa că trebuie să ne dezinfectăm mâinile după folosirea lor. La fel, în timpul călătoriei să ștergem afișajul propriilor gadget-uri de mai multe ori pe zi cu o cârpă dezinfectantă.

Să avem grijă de unde bem apă!

Din fericire, fiecare aeroport are apă de băut sau chiuvetă de spălat pe mâini, dar trebuie să fim prudenți când vrem să bem de la aceste robinete. Conform cercetărilor americane mai sus menționate, robinetul găzduiește o multitudine de agenți patogeni, acest lucru fiind altfel valabil pentru toate fântânile, de la locurile de joacă până la școli. Dar să rămânem în aeroporturi: și la toaletă să fim atenți ce atingem și să ne dezinfectăm mâinile după ce ne spălăm când nu există robinete și uși automate, mai ales dacă trebuie să atingem unele obiecte sanitare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET