Safari spectaculos, ce susține mediul înconjurător local!

Vă oferim sfaturi despre cum să alegem un program de safari african pentru a sprijini populația locală, rezervațiile și animalele sălbatice.

Foto: Unsplash

Ești pregătit să călătorești prin savana africană într-un SUV deschis, să dormi sub cerul liber într-un mod nomad și să petreci apusul și răsăritul soarelui în apropierea animalelor sălbatice? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci vă arătăm safari-uri care au un impact pozitiv asupra zonelor importante ale faunei sălbatice, proiectelor de conservare a naturii și comunităților locale.

Tanzania

Foto: Unsplash

Ce zici de un program de safari mai puțin cunoscut, cum ar fi turul unic cu cimpanzei în Munții Mahale? Desigur, poți vedea și alte animale sălbatice pe drumul care duce acolo, dar scopul este să vezi cimpanzeii în mediul lor natural. Dacă ai porni la drum, să cauți organizația Nomad Tanzania, la care să rezervezi și cazarea, deoarece astfel susții organizația The Nature Conservancy și Katumbi Clinic & School.

Zimbabwe

Foto: Unsplash

Nici nu-ți imaginezi cât de multe sunt de văzut în această uriașă țară africană: poți vizita Parcul Național Hwange, Lacul Kariba și Parcul Național Matusadona, Mana Pools și Cascada Victoria. Pentru a călători liniștit, să alegi o firmă de safari de încredere, care să planifice totul în avans, zi de zi. Este adevărat că prețul excursiei va fi probabil mai mare astfel, dar gândește-te la faptul că ajungi într-o țară foarte săracă, unde se încearcă repararea pagubelor produse de braconaj și defrișare cu banii proveniți din turism. Găsești detalii pe pagina Wayfair Travel.

Uganda

Foto: Facebook

În taberele triburilor nomade din Uganda este posibil să stai în case de lemn, unde bineînțeles poți observa zi și noapte animalele sălbatice. Adăpostul de elefanți Reteti Elephant Sanctuary și Namunyak Conservancy pot fi o destinație cu adevărat incitantă, iar în timpul călătoriei poți întâlni cinci triburi locale, iar încasările merg către organizație și băștinași.

Kenya și Insulele Seychelles

Foto: 123RF

Seychelles

Un safari de cinci zile în Kenya, urmat de o săptămână de relaxare în Seychelles este o combinație perfectă. Descoperă renumitele parcuri naționale din Kenya, care au fost construite integral din banii proveniți din turism și funcționează din acesta! Făcând parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, Insulele Seychelles sunt, de asemenea, o rezervație naturală: pe site-ul Island Conservation Centre poți găsi informații despre unde să stai și unde să mergi dacă ești interesat de animale sălbatice. Suma plătită pentru cazare va fi primită de organizația de protecția mediului.

Botswana

Foto: Unsplash

Petrece două săptămâni în Botswana și vei fi răsplătit cu tabere de safari excepționale, întâlniri incredibile cu animale sălbatice și uriașa Cascadă Victoria. În Botswana, te poți bucura cu adevărat de sălbăticie în condiții de lux, deoarece poți alege din mai multe hoteluri premium. Întrucât aproape o cincime din suprafața țării – o proporție excepțional de mare – este o rezervație specială de faună sălbatică, iar conservarea acestor zone sălbatice este complet dependentă de turism, dacă îți petreci acolo vacanța, poți asigura supraviețuirea acestora.

AMI MÉG ÉRDEKELHET