Lépj be a Trónok harca világába – vár Cáceres!

A sorozatok helyszínei kitűnő utazási inspirációként szolgálhatnak. A Trónok harcának köszönhetően korábban Dubrovnik már turistamágnessé vált, és most ez vár a spanyolországi Cáceresre is.

Illusztráció: HBO

Lehet, hogy nem hallottál még a csodaszép Cáceresről, de valószínűleg már láttad a képernyőn, főleg, ha Trónok harca rajongó vagy... A városban több népszerű filmet és sorozatot forgattak már, a leghíresebb közülük az HBO-n futó Trónok harca és előzménysorozata, a Sárkányok háza (House of the Dragon).

Fotó: Shutterstock

A Sárkányok háza széria következő évadát is Cáceresben forgatják majd, úgyhogy idén ősszel érdemes felkeresni a várost. Miért pont akkor? Mert második alkalommal rendezik majd meg a City of Dragons fesztivált, amikor minden a sorozatról szól. Lesz kardforgató show, beszélgetés a sorozat készítőivel, felvonulás, tematikus szabaduló szobák, középkori lakoma és idegenvezetés a forgatási helyszíneken.

Fotó: Unsplash

A település óvárosa 1986 óta az UNESCO Világörökség része, és itt mintha megállt volna az idő, éppen ezért a forgatás alatt nem sokat kellett a díszleten dolgozni. A várost i. e. az 1. században alapították a rómaiak, majd a 8. században mór uralom alá került. Cáceres kultúrák és vallások olvasztótégelye volt, és még mindig magán viseli a virágzó zsidó, muzulmán és keresztény korszakok jegyeit.

Fotó: Pixabay

A Trónok harcában rengeteget láthattuk Cáceres utcáit és épületeit.

A 7. évad 3. részében Euron Greyjoy lóháton, győztesen vonul végig King's Landing körül, ami a valóságban a Plaza de Santa Mariától az Arco de la Estrelláig tartó szakasz. De a Sárkányok házában (1. évad, 4. rész) is hangsúlyos az óváros: például Daemon és Rhaenyra késő esti sétája alatt, vagy amikor Aegon Targaryen herceget keresik a 9. részben.

Fotó: Shutterstock

A sorozat kedvéért a Xavéri Szent Ferenc-templomot kicsit átalakították, kapott egy ideiglenes kupolát és nagy kapukat, de ettől még a város nagyon hasonlít a sorozatban látotthoz. A templom oldalán található szoborcsoport, amely a sárkánnyal hadakozó Szent Györgyöt ábrázolja, pedig a sorozat rajongóinak zarándokhelyévé vált.

AMI MÉG ÉRDEKELHET