Satul de pescuit uitat din China, recuperat de natură

Localitatea-fantomă este acum o atracție turistică.

Foto: Shutterstock


Aproape de coasta de est a Chinei, pe insula Shengshan, un sat de pescari părăsit a fost complet recuperat de natură. Clădirile acoperite de plante ale localitatea-fantomă Houtouwan sunt astăzi o destinație turistică populară.

Insulele Shengsi din estul Chinei cuprind un total de 394 de insulițe, dar numai 18 dintre ele sunt potrivite pentru trai. Cea mai mare dintre acestea este Insula Sijiao, care este o destinație de vacanță populară, dar poate cea mai interesantă este insula mai mică Shengshan.Aici se află satul pescăresc Houtouwan, care a fost abandonat timp de 22 de ani și a fost subjugat de ani de zile de natură.

Satul a fost construit în anii 1950 și a fost cândva casa a peste 2.000 de pescari.

Cu toate acestea, până în anii 1990, populația sa a început să scadă, deoarece micul golf nu a putut concura cu sectorul de pescuit în continuă creștere. Locuitorii au început încet-încet să se mute din zonă în căutarea unei vieți mai bune și a unor oportunități de angajare - un model întâlnit în multe sate mici din China. Deși oamenii au dispărut în timp, casele lor au rămas. În ultimele două decenii, natura a avut grijă de ele, făcând ca Houtouwan să arate ca într-un film post-apocaliptic. Atmosfera de altă lume este accentuată de faptul că turiștii care aruncă o privire în interiorul căsuțelor abandonate pot vedea ustensile de uz casnic în descompunere și mobilier distrus, înghețate în timp, stând exact așa cum le-au lăsat foștii lor ocupanți.

Foto: Wikimedia

Deși satul a fost depopulat până în 2002, o mână de oameni a decis să rămână în zonă. Aceștia profită acum de atracția turistică a Houtouwan, ocazional, luând vizitatori în excursii și vânzându-le apă. În orice caz, verdele luxuriant al zonei este o priveliște cu adevărat magnifică, vizitată de mulți fotografi de-a lungul anilor, precum și de turiști curioși să vadă orașul-fantomă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET