Spa cu priveliște – saună plutitoare, cu vedere la Alpi

Un student la design a construit o saună plutitoare prefabricată, care a fost pusă în funcțiune pe Lacul Geneva.

Löyly este o saună plutitoare din lemn de 2,2 metri pătrați și a fost proiectul de licență al lui Trolle Rudebeck Haar, la Universitatea de Artă și Design Lausanne (ÉCAL) din Elveția.

Foto: Écal Diplomes

Sauna a fost construită pentru a găzdui până la trei persoane și are un acoperiș înclinat, o sobă de lemn, o bancă, ferestre din sticlă și o punte exterioară. Datorită durabilității sale pentru utilizare în aer liber, sauna ingienoasă a fost realizată folosind bradul Douglas, de proveniență locală, pe care Haar l-a tratat cu ulei de tec pentru a-i oferi un aspect neutru.

Foto: Écal Diplomes

Sauna este amenajată deasupra unei punți de ponton plutitoare care a fost dotată cu butoaie goale. Această structură flotabilă îi permite să fie amplasat pe lacuri, iazuri, porturi și lagune cu mișcare de undă redusă sau, ca în acest caz, pe Lacul Geneva. Datorită designului cu elementele prefabricate, sauna poate fi demontată și reasamblată în altă parte.

Foto: Écal Diplomes

Löyly poate fi accesată înotând la structura plutitoare. Pentru ușa glisantă din sticlă Haar s-a inspirat din ușile tradiționale japoneze numite shōji. Sticla translucidă a fost plasată în cei mai înalți pereți ai structurii pentru a permite luminii să inunde spațiul, oferind în același timp intimitate interiorului.

Haar a explicat că în viitor proiectul ar putea fi modificat pentru a deveni o structură scalabilă. „Îmi imaginez că poate fi folosit pentru evenimente pop-up, festivaluri", a spus Haar. "Mi-aș dori totuși ca scara să rămână cât de cât redusă, astfel încât sesiunea de saună să fie o experiență confortabilă și intimă."

AMI MÉG ÉRDEKELHET