Te-ai săturat de pârtiile de schi din Alpi? Iată 5 stațiuni uimitoare din alte regiuni europene!

Destinațiile de schi mai puțin cunoscute ale bătrânului continent.

Foto: Unsplash


Nu este o coincidență faptul că stațiunile din Alpi din Franța, Austria, Italia și Elveția sunt preferatele schiorilor, dar poate vrei să schimbi peisajele pe care le cunoști deja. Mai multe țări din Europa oferă super-oportunități pentru pasionații sporturilor de iarnă.

Bjelašnica

Foto: Instagram

Situată la doar 25 de kilometri de capitala Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, stațiunea de schi Bjelašnica este exact locul unde s-au desfășurat Jocurile Olimpice de iarnă din 1984. Atât pârtiile, cât și teleschiurile încep de la aproape 1.200 de metri, de unde se poate ajunge în vârf, la 2.067 de metri. Stațiunea de schi este, de asemenea, un paradis al schiului pe timp de noapte și oferă pârtii negre, roșii și albastre.

Munții Šar

Foto: Instagram

La granița dintre trei țări - Kosovo, Albania și Macedonia de Nord - Munții Šar oferă o coborâre de la peste 2.500 de metri. Cea mai populară stațiune de schi din acest lanț muntos este Brezovica, unde există și alte câteva facilități pentru sporturi de iarnă. Cea mai înaltă stațiune de schi din Balcani este caracterizată în principal de piste roșii, iar începătorii se pot antrena la baza sistemului de piste.

Tatra Mare

Foto: Instagram

Paradisul de schi din Polonia se află în apropiere de Zakopane, în Tatra Mare. Una dintre cele mai mari pârtii de schi din Polonia se află chiar sub Vârful Kasprowy, unde teleschiurile pornesc de la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri. Pantele superioare ale sistemului sunt recomandate schiorilor experimentați: există mai multe trasee forestiere neamenajate care coboară din vârf.

Munții Durmitor

Foto: Instagram

O alegere bună pentru cei care doresc să schimbe vacanța alpină din acest an cu o zonă de schi mai puțin cunoscută, dar mai interesantă. Vârful Savin Kuk, înalt de 2.322 de metri, din Munții Durmitor din Muntenegru, oferă priveliști fantastice asupra principalului lanț muntos al țării, iar terenul Zabljak de aici are în total 22 de pârtii de schi. Sljeme, la aproape 2.500 de metri, este cea mai lungă pârtie de schi din Muntenegru, cu o cădere de peste 1.000 de metri.

Caucaz

Foto: Instagram

Stațiunea de schi Gudauri din Georgia are aproape 35 de kilometri de pârtii. Terenul se află la 120 de kilometri de Tbilisi, iar vârful Kazbek, cu o înălțime de 5.034 de metri, care se se înalță vizavi, este vizitat de obicei de alpiniști. Cel mai înalt punct al sistemului de pârtii de schi, Gudauri, este la peste 3.000 de metri, iar priveliștile sunt fabuloase.

AMI MÉG ÉRDEKELHET