Știai că poți schia în Africa?

În Maroc se găsește cea mai bună stațiune de schi de pe continent.


Dacă călătorești în Maroc în lunile de iarnă, asigură-te că vizitezi Oukaïmeden, chiar dacă doar pentru o zi, deoarece o vacanță la schi în Africa poate fi experiența vieții tale.

Nu mulți oameni pot pretinde că au schiat în Africa, deoarece există doar 13 stațiuni de schi pe continent - majoritatea în Maroc, Algeria și Africa de Sud. Iar după standardele europene, nici acestea nu sunt chiar stațiuni de schi, deoarece majoritatea dintre ele oferă pârtii de doar câteva sute de metri.

Foto: Shutterstock

Singura stațiune de schi adevărată este Oukaïmeden, în Atlas Mare, care dispune de o infrastructură relativ bine dezvoltată (cazare, restaurante, teleschiuri și închirieri de schiuri). Deși nu se ridică la standardele europene, acest lucru nu este surprinzător având în vedere că sezonul de schi local durează doar două luni, de la sfârșitul lui decembrie până la sfârșitul lui februarie. Construită la o altitudine de 2.610-3.268 metri deasupra nivelului mării, stațiunea de schi se află la aproximativ 80 de kilometri de Marrakech, fiind accesibilă cu mașina, taxiul, elicopterul sau chiar cu măgarul, autenticul mijloc de transport marocan - ceea ce face parte din farmecul Oukaïmeden. Există 10 kilometri de pârtii de toate nivelurile de dificultate, cea mai lungă fiind de 3 kilometri, cu o diferență maximă de altitudine de 658 de metri.

www.youtube.com

Oukaimeden - Snowboard in Morocco | 4K Travel Film
Un lucru de care trebuie să ții cont la coborâre este că nivelul de întreținere al pârtiilor este mai scăzut decât de obicei.

Zăpada este înghețată în unele locuri și noroioasă în altele, iar limitele unor trasee nu sunt marcate clar. Schiorii și snowboarderii experimentați aleg adesea pârtii în afara traseelor, astfel că alții pot încurca traseele. Oukaïmeden este mult mai ieftin decât stațiunile de schi europene și, cum sporturile de iarnă nu sunt cele mai populare în Maroc, nu trebuie să te aștepți la mulțimi mari pe pârtii. Iar priveliștile panoramice uluitoare de pe vârfurile din Atlasul Mare, adiacente la Sahara, într-o zi senină, sunt cireașa de pe tort.

AMI MÉG ÉRDEKELHET