Secretul mașinii curate

Dacă sunteți interesați ca interiorul mașinii să rămână cât mai mult timp într-o stare foarte bună, vă prezentăm câteva sfaturi pentru a întreține vehiculul într-un mod cât mai profesionist.

Dacă nu suntem atenți, praful și murdăria vor distruge vopseaua mașinii, dar, de fapt, pot provoca serioase daune și în interior. Suprafețele supuse utilizării crescute sunt uzate constant, așa că fără o întreținere și curățare adecvată tapițeria ușii, scaunele, volanul, comenzile și bordul pot avea la rândul lor un aspect uzat.

Să avem grijă de bord!

Primul pas pentru întreținerea acestuia este aspirarea regulată, dar este important de știut cum să curățăm și să protejăm suprafețele mai delicate. În cazul scaunelor și covoarelor nu există vreun sfat special pentru aspirare, ideea fiind munca amănunțită, dar atunci când ajungem la bord trebuie să fim cât mai precauți, pentru că îl putem zgâria cu ușurință. Dacă aspiratorul nu dispune de un cap de curățare cu perie, atunci soluția cea mai sigură este să măturăm încet cu o pensulă moale murdăria către aspirator. Să aspirăm și gurile de ventilație în timp ce mașina este pornită.

Tapițerie din piele

Foto: Unsplash

Printr-o îngrijire regulată, tapițeria din piele își păstrează starea sa nouă pentru o lungă perioadă de timp, fiind esențial însă ca pe lângă curățare să substituim și uleiurile esențiale care părăsesc în mod constant pielea. Dintre detergenți, să alegem unul care să nu usuce pielea. După ce-l pulverizăm pe piele, să-l lăsăm câteva minute pentru a-și face efectul, apoi să-l curățăm folosind o perie fină. Conținutul natural de ulei „eliminat" la soare poate fi înlocuit cu o cremă de îngrijire a pielii. Chiar și cu 2-3 tratamente pe an putem preveni uscarea și crăparea suprafețelor din piele.

Curățarea tapițeriei textile

Foto: 123rf

Este ceva mai simplu să întreținem tapițeria din material textil, dar și aici trebuie să fim atenți pentru a obține rezultatul dorit. Este important să folosim un detergent de tapițerie de calitate. Să pulverizăm ușor suprafața cu compoziția cunoscută și ca șampon de interior – având grijă să n-o îmbibăm prea mult. După câteva minute să frecăm tapițeria cu o cârpă din microfibră, mergând din sus în jos. Deoarece absoarbe o cantitate semnificativă de murdărie în scurt timp, să învârtim și să clătim în mod regulat cârpa. În cazul unor pete încăpățânate să frecăm suprafața cu un burete umezit ușor. Șamponul de interior este potrivit și pentru curățarea elementelor din plastic și a centurilor de siguranță.

Crom lucios

Foto: Unsplash

În cazul suprafețelor cromate din interior și exterior să evităm detergenții puternici, care pot intra în reacție chimică cu stratul de crom, lăsând pete pe acesta. Pastele pentru curățarea cromului îndepărtează zgârieturile minore și petele cauzate de oxidare, pelicula lor subțire protejând împotriva coroziunii. Pasta trebuie aplicată ușor pe suprafață cu o cârpă uscată, și frecată fin după câteva minute.

AMI MÉG ÉRDEKELHET