5 terepjáró az igazán aktív életmódot folytatók számára!

A las vegas-i SEMA Show öt legérdekesebb tanulmányautója a hétvégi kalandoroknak készült.

Fotó: Expedition Overland

A SEMA Show a világ egyik legnagyobb tuning-seregszemléje, a november 1-4. közötti kiállításon a legfontosabb autóátépítő cégek mellett a nagy gyártók is jelen vannak Las Vegas-ban. Ugyan a felhozatal leginkább bivalyerős sportautókból áll, nem feledkeztek meg túrázókról sem. Íme, öt vérbeli kiránduló és expedíciós koncepció a kiállításról.

​Lexus LX 600 Alpine Lifestyle

Fotó: Lexus

A japán prémiummárka a Hiraku vállalattal közösen építette meg az elhagyatott vidékeken is luxusra vágyók álomautóját. Kívülről a robusztus karosszéria-védőelemek, a 20 colos, antracit keréktárcsák és a BFGoodrich terepabroncsok tűnnek fel, valamint az alumínium tetőlap, amire outdoor felszerelések garmadája került, a megfelelő rögzítőeszközökkel. A csomagtérben praktikus rendszerező segít eligazodni, az LX 600 Alpine Lifestyle koncepció utastere viszont semmiben sem tér el az alapmodelltől – vagyis a Lexustól megszokott felsőfokú komfortot nyújtja.

Toyota Tundra Expedition Overland 

Fotó: Expedition Overland

Az Expediton Overland nemcsak egy terepjárókat átépítő cég neve, de az általuk készített népszerű televíziós sorozaté is. A műhely által épített expedíciós Toyota Tundra modell így később a képernyőn is feltűnik majd. Amíg a megerősített felfüggesztés, a terep-védőelemek és a tetőfények abban segítenek, hogy eljussunk a legtávolabbi helyekre is, a kempingfelszerelés már abban, hogy ott is maradhassunk. A kihajtható tetősátoron két, egyenként 200 wattos napelem kapott helyett, így a közműrendszerektől távol is jut energia a hűtőszekrények és az állófűtésnek. A kempingfelszerelést 50 literes víztartály teszi teljessé.

​Volkswagen Atlas Basecamp Camping

Fotó: Volkswagen

Az Észak-Amerikában forgalmazott Volkswagen Atlas SUV a tengerentúlon a Basecamp terepcsomaggal is kapható. A SEMA Show-n kiállított egyedi jármű terep-gumiabroncsokkal és megemelt hasmagassággal boldogul a nehezebb terepeken is, a praktikumról pedig tetősínek, tetőkosár, tolatókamera, extra fények, tablettartó és robusztus gumiszőnyegek gondoskodnak. A hátsó ülések leghajtásával a koncepció villámgyorsan kempingautóvá alakítható, a kétszemélyes matracot beépített pumpával fújhatjuk fel.

RAM 1500 TRX Gold Shot

Fotó: RAM

A kontinenseken átívelő Stellantis csoport amerikai részlegének terepjáró- és haszonjármű márkája is árkon-bokron átcsapató járműveket hozott a SEMA Show-ra, köztük 1500 TRX Gold Shot koncepciót, amely legalább annyira feltűnő, mint amennyire hasznos. A különleges, sárga-fekete fényezésű karosszéria 712 lóerős, V8-as motort takar, amely BFGoodrich terepabroncsokba bújtatott kerekeket hajt. A színkombináció az egyedi belső térben is folytatódik, a rajongók azonban hamar elfeledkeznek a dizájnelemekről, amikor megpillantják a két krosszmotor befogadására átalakított rakteret és a bukókeretre szerelt, 4300 lumenes LED-tetőfényeket.

​ARB Ford Bronco Service Unit Vehicle

Fotó: ARB

Szerencsére vannak, akik azokra is gondolnak, akik nem várt balesetet szenvednek a túrázás vagy a különböző extrém sportok űzése alatt. A terepkiegészítőket gyártó ausztrál ARB egy Ford Bronco modellt alakított át teljes értékű mentőterepjáróvá, amellyel a legelhagyatottabb vidékeke is eljut a segítség. A teljes körű terepcsomag tovább fokozza az alapmodell off-road képességeit, a csomagtérben pedig minden szükséges felszerelés megtalálható a sikeres mentőakcióhoz.

fotógaléria

ARB Ford Bronco Service Unit Vehicle


ARB Ford Bronco Service Unit Vehicle


Lexus LX 600 Alpine Lifestyle


Lexus LX 600 Alpine Lifestyle


Lexus LX 600 Alpine Lifestyle


RAM 1500 TRX Gold Shot


RAM 1500 TRX Gold Shot


RAM 1500 TRX Gold Shot


Toyota Tundra Expedition Overland


Toyota Tundra Expedition Overland


Volkswagen Atlas Basecamp Camping


Volkswagen Atlas Basecamp Camping


Volkswagen Atlas Basecamp Camping


Volkswagen Atlas Basecamp Camping


Volkswagen Atlas Basecamp Camping


AMI MÉG ÉRDEKELHET