4 seriale Netflix, dacă ți-e dor de Paris

Acțiune, gastronomie, istorie, modă și, bineînțeles, multă emoție - la asta te poți aștepta atunci când vizionezi serialele Netflix a căror poveste se leagă de Paris.

Omar Sy Lupin Netflix
Foto: Netflix

Mulți spun că este cel mai romantic oraș din lume, alții îl iubesc pentru rolul său în istorie, poate pentru clădirile sale celebre sau pentru operele de artă pe care le găzduiește. Un lucru este sigur: Parisul nu lasă pe nimeni indiferent. Iar dacă nu te poți urca imediat în avion, ce altceva poți să faci decât să urmărești câteva seriale fascinante care te duc în trecutul și prezentul capitalei franceze.

Lupin

www.youtube.com

Lupin | Official Teaser | Netflix

Unul dintre cele mai mari succese ale Netflix, cu Omar Sy în rolul principal, se află la al treilea sezon. Protagonistul, Assane Diop, este atât de mare fan al unuia dintre cei mai faimoși hoți din literatura franceză, Arsène Lupin, încât decide să îi calce pe urme, motivat în principal de reabilitarea numelui tatălui său.

Emily în Paris

www.youtube.com

Emily in Paris | Official Trailer | Netflix

Încă de la lansarea sa în 2021, serialul a fost criticat pentru că nu arată adevărata față a Franței, ci mai degrabă o versiune stereotipă ivită din imaginația americanilor. Însă și așa, serialul a devenit popular, astfel la sfârșitul lunii decembrie pe Netflix va ajunge al patrulea sezon. Un serial „guilty pleasure” amuzant, în care protagonista se îndrăgostește de capitala Franței la fel de ușor ca majoritatea sufletelor romantice care au pus vreodată piciorul în acest oraș.

Notre-Dame

www.youtube.com

Notre Dame | Official Trailer | Netflix

Regizorul Herve Hadmar a ales să revină asupra unui eveniment recent care i-a șocat nu doar pe parizieni, ci întreaga lume, recreând incendiul de la Notre-Dame din 2019, sub forma unei serii dramatice de 6 episoade și numeroase personaje pline de povești umane. Povestea, care se bazează pe elemente de ficțiune, dar și pe relatările pompierilor, este emoționantă, captivantă, și la fel de necesară pentru toți cei care au avut privilegiul de a vizita magnifica catedrală, precum și pentru cei care o vor putea vedea doar după restaurare.

Flăcările destinului

www.youtube.com

The Bonfire of Destiny (Le Bazar de la Charité) - Trailer

Un serial istoric care ne duce înapoi în luna mai 1897, când la Paris a avut loc Le Bazar de la Charité, un imens târg de caritate. La evenimentul desfășurat într-o sală de lemn au participat mai ales femei, copii și servitori ai clienților bogați. Un incendiu a izbucnit în sala aglomerată, iar flăcările s-au extins rapid, costând în cele din urmă viața a peste o sută de oameni nevinovați. Personajele principale ale poveștii sunt trei femei, cărora tocmai această tragedie le oferă o cale de scăpare din viețile lor anterioare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET