Să descoperim lumea prin ochii altora

5 seriale și documentare speciale

Foto: Getty Images

Suntem blocați în casele noastre, dar şi aşa putem explora lumea – chiar dacă de pe canapea... Serialele și documentarele de mai jos sunt adevărate experiențe, totodată reprezintă o inspirație excelentă pentru călătorii.

Un serial gastronomic surprinzător, un documentar de călătorie amuzant, realizat în locuri din întreaga lume, o poveste tragică despre alpinism pe care nu o vom uita niciodată. În oferta noastră găseşti și un narator specializat în locuri periculoase, și am adăugat un scurtmetraj cu peisaje frumoase. Distracție plăcută!

K2. Atinge cerul (HBO Go)

youtu.be

IDFA 2015 | Trailer | K2 - Touching the Sky

„De câte ori în viață poate vedea un om culmea K2?" – este întrebarea esențială a documentarului. Regizorul-operator polonez Eliza Kubarska a vrut să se întoarcă în timp odată cu expediția pe munte a părinților săi - care, împreună cu mulți alți alpiniști, au murit în 1989 într-o furtună pe muntele K2. În timpul filmărilor au parcurs traseul pe care s-a produs tragedia. Gânduri emoționante despre modul în care un copil încearcă să conștientizeze o astfel de tragedie.

Street Food (Netflix)

youtu.be

Street Food: Latin America | Official Trailer | Netflix

Emisiunile de gătit sunt plictisitoare?! Serialele Street Food („Street Food: Latin America" şi „Street Food: Asia") ale furnizorului american de servicii de streaming, oferă nu doar o experiență gastronomică, ci și o perspectivă asupra culturii unor popoare, a vieții lor de zi cu zi, a istoriei lor. Învățăm ce se mănâncă și de ce și, bineînțeles, cum își prepară alții mâncărurile tipice, aflând câte ceva și despre destine surprinzătoare.

Natonal Parks Adventure (Netflix)

youtu.be

National Parks Adventure Bruce Springsteen Trailer

Putem explora cele mai frumoase peisaje din Statele Unite alături de Robert Redford, naratorul călătoriilor, iar asta este în sine o experiență plăcută! Pe lângă partea vizuală, coloana sonoră este, de asemenea, de calitate: în filmul care explorează parcurile naționale facem cunoștință cu viața sălbatică și cele mai interesante zone naturale ale țării din perspectiva a trei călători diferiți.

Larry Charles Dangerous World of Comedy (Netflix)

youtu.be

Larry Charles’ Dangerous World of Comedy | Official Trailer [HD] | Netflix

Ce înseamnă umorul? Umoriștii și artiștii stand-up pot să distreze publicul chiar și în zonele de război? Se pot naște comedii și în situații de criză? Această temă este explorată de regizorul și umoristul Larry Charles. Din seria provocatoare și îndrăzneață aflăm că există umor chiar și în cele mai sărace mahalale, chiar și în țările devastate de război - doar că acolo servește ca mijloc de supraviețuire în loc de simplă distracție.

Dark Tourist (Netflix)

youtu.be

Dark Tourist | Official Trailer [HD] | Netflix

Jurnalistul David Ferrier, adică Dark Tourist, nu călătorește în cele mai populare locuri turistice. El este în căutarea atracțiilor cu amintiri ciudate sau tragice. De multe ori el își riscă viața pentru a le arăta spectatorilor locuri periculoase și uimitoare – se întâlnește cu membrii mafiei drogurilor, filmează în zone de război și intervievează oameni care trăiesc în zone radioactive.

AMI MÉG ÉRDEKELHET