Iată câteva sfaturi de călătorie, care te pot scuti de o mulțime de complicații

Pentru a te asigura că următoarea ta vacanță decurge fără probleme, merită să urmezi câteva dintre sfaturile de mai jos.

Foto: Shutterstock

Sezonul estival s-a încheiat, dar, așa cum am mai scris, se apropie încet-încet momentul în care putem rezerva cele mai ieftine escapade estivale pentru vara viitoare. Merită să reții din timp următoarele ponturi pentru a-ți face călătoria mai ușoară.


VERIFICĂ TOATE COSTURILE!

Pentru a fi sigur că nu plătești pentru un zbor mult mai mult decât este necesar, verifică ofertele înainte de a călători. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosești website-uri precum Skyscanner, Hopper sau Google Flights. Datorită acestor servicii, poți vedea toate ofertele companiilor aeriene la un loc, astfel încât să poți alege cu ușurință opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. Dacă ești, de asemenea, flexibil în ceea ce privește datele, poți alege dintr-o selecție foarte bună: poți verifica care sunt zilele în care se găsesc cele mai ieftine bilete.

HARTĂ DIGITALĂ OFFLINE

Foto: Shutterstock

Nimic nu este mai enervant decât să rămâi fără internet mobil în mijlocul unei călătorii, dar oricum, de ce să riști să plătești taxe mari de roaming, când poți descărca o hartă a unui întreg oraș? Datorită funcționalității offline a Google Maps, nu mai ai nevoie de internet pentru a te deplasa într-un oraș străin. Nu poți utiliza planificatorul de traseu, dar serviciul îți permite să descarci pe telefon hărți ale unor regiuni specifice (orașe, cartiere).

PENTRU PROSPEȚIME

Foto: Shutterstock

Mirosul de haine curate este suficient pentru a-ți înveseli ziua.

Pentru a te asigura că vei avea parte de aceeași experiență în călătoriile tale, pune în valiză câteva batiste parfumate. Acestea vor face ca hainele tale să miroasă la fel de plăcut când le despachetezi ca și cum tocmai ar fi ieșit din mașina de spălat.

HAINE ÎN FAȚA DE PERNĂ

O problemă frecventă este că, la întoarcere, nu ne mai încape totul în valiză, atât de multe suveniruri am cumpărat. Din fericire, există o soluție: ia cu tine o față de pernă cu fermoar și pune-ți hainele în husă - perna nu este considerată un bagaj în plus la zboruri. Această soluție poate fi folosită și în cazul în care valiza ta cântărește mai mult decât limita de greutate impusă de compania aeriană.

AMI MÉG ÉRDEKELHET