Top 7 cele mai enervante tipuri de persoane pe care poți să le întâlnești în vacanță

Sfaturile utile ale unor profesioniști în etichetă pentru a gestiona cât mai eficient situațiile enervante și problematice pe timpul călătoriilor.

Foto: Shutterstock

Călătoriile sunt o plăcere. Ai ocazia să explorezi un loc nou, să încerci mâncăruri locale delicioase și poate chiar să-ți faci câțiva prieteni noi pe drum. Dar să fim realiști: uneori, colegii de călătorie ne pot enerva la maxim. Dar, decât să lăsăm ca turiștii care se comportă neadecvat să ne strice întreaga vacanță, cei de la site-ul „Travel+Leisure” s-au gândit să examineze problema în detaliu. Nu au identificat doar care sunt cele 7 cele mai enervante tipuri de persoane, dar s-au adresat și experților. Prin sfaturi utile, ei ne vor ajuta să găsim modalitățile potrivite pentru a-i aborda corect pe cei care sunt pe cale să ne distrugă călătoria.

​CEL LENT

Foto: Shutterstock

Unde îl vei întâlni?

La coadă. La orice coadă – de la securitatea aeroportului la îmbarcarea în avion și de la urcarea în autobuzul de transfer până la recepția de check-in a hotelului. Această persoană nu este niciodată pregătită pentru nimic. Și nici nu observă că îi ține pe loc pe toți ceilalți.

Cum să gestionezi situația?

Conform sfatului de călătorie utilă dată de Lisa Grotts, expertă în etichetă din San Francisco, în această situație nu poți să faci nimic altceva decât să-ți păstrezi calmul. Ajută dacă încerci să privești lucrurile în perspectivă și amintește-ți că aceasta ar putea fi prima vacanță a persoanei în cauză după mult timp, și este posibil ca ea sau el să nu cunoască toate aspectele legate de călătorii.

CEL CARE REZERVĂ MEREU LOCURI

Foto: Unsplash

Unde îl vei întâlni?

La piscină, probabil în zorii zilei, întinzând prosoape pe toate șezlongurile bune. Apoi va dispărea ore în șir, lăsându-vă să vă întrebați dacă acele locuri sunt ocupate.

Cum să gestionezi situația?

Nu face din asta problema ta. În schimb, alertează personalul hotelului. „Ar trebui să încercați să gestionați orice problemă cu grație și în mod civilizat, așa că nu este niciodată o idee bună să vă confruntați cu partea ofensatoare”, ne sfătuiește Laura Windsor, un profesionist în etichetă. „Lăsați întotdeauna personalul hotelului să se ocupe de acest tip de probleme. Aceștia ar trebui să fie pricepuți în arta diplomației. Să vorbiți cu o persoană cu putere decizională despre ce vă deranjează."

VECINUL GĂLĂGIOS

Foto: Shutterstock

Unde îl vei întâlni?

Cel mai probabil, nu vei întâlni niciodată această persoană. Dar cu siguranță o vei auzi prin pereții camerei de hotel. Ea va fi cea care va da muzica sau televizorul la maxim la orice oră, va striga din dormitor la baie, va sta trează până la răsăritul soarelui în timp ce face tot felul de activități.

Cum să gestionezi situația?

Din nou, acesta este un alt exemplu în care ar trebui să chemi pe cineva în ajutor. Nu știi cum ar putea arăta confruntarea cu persoana respectivă sau chiar dacă îi va păsa. „Sunați conducerea să trimită pe cineva să se ocupe de oaspetele nerespectuos”, spune ca sfat util Lisa Grotts.

„PRIETENUL” DE LA BAR

Foto: Shutterstock

Unde îl vei întâlni?

Chiar atunci când te duci să comanzi berea, cocktailul sau vinul tău preferat, această persoană va apărea și va dori să vorbească cu tine toată noaptea.

Cum să gestionezi situația?

Este în regulă să fii un pic direct aici – nu nepoliticos, ci sincer. „Nu este nimic greșit în a lăsa pe cineva să știe că ai vrea să rămâi singur sau că nu mai ai chef să vorbești", explică Laura Windsor. „Cum spui și ce spui este ceea ce face diferența. Tonul vocii și limbajul corpului sunt unele dintre cele mai importante componente în comunicare." Windsor adaugă: „Cu o inimă bună, poți spune aproape orice fără să jignești.” Pentru a ajuta la dezamorsarea situației, ea ne sfătuiește să încercăm să folosim câteva fraze cheie precum «Îmi pare foarte rău, dar dacă nu vă supărați... » sau «Nu vreau să fiu nepoliticos, însă... »

PĂRINȚII MULT PREA RELAXAȚI

Foto: Unsplash

Unde îi vei întâlni?

Într-o călătorie? Peste tot! La piscină, în holul hotelului, la restaurant, la muzeu sau oriunde simt că pot lua o pauză pentru un minut și își pot lăsa copiii să fie liberi, chiar dacă se întâmplă să te bucuri și tu de un moment în tăcere.

Cum să gestionezi situația?

În aceasta situație noi ar trebui să fim cel înțelegător. „Nu există metode magice în a avea grijă de copiii tăi. Este nevoie de atenție 24/7, mai ales într-o stațiune cu mulți oameni și activitate abundentă”, spune Lisa Grotts. Dacă în timpul unei călăporii lucrurile scapă puțin de sub control, este în regulă să le cerem cu calm să se liniștească sau, dacă nu ne simțim confortabil cu asta, sfatul este ca pur și simplu să ne mutăm într-o altă locație, dacă este posibil.

Vorbitorul Non-stop

Ilustrație: Shutterstock

Unde îl vei întâlni?

În multe locuri - de la un coleg de scaun din avion prea vorbăreț, la „prietenul” de la bar menționat mai sus, la persoana care vorbește în timpul unui tur organizat, întrerupând ghidul ori de câte ori are ocazia.

Cum să gestionezi situația?

Dacă în cadrul unui tur organizat cineva pur și simplu nu își poate limita comentariile, Laura Windsor spune că este în regulă să tragi ghidul deoparte în liniște pentru a-ți face cunoscute sentimentele. Sau, dacă poți redirecționa politicos colegul de călătorie, cu atât mai bine. „Dacă guralivul vă vorbește, invitați-l să asculte: «Cred că este destul de important să ascultăm ce spune ghidul». A invita pe cineva să facă ceva este cel mai politicos mod de a determina pe cineva să facă ceea ce este potrivit - în acest caz, să nu mai vorbească", spune Windsor. „Folosiți întotdeauna "noi", spre deosebire de "tu": «Poate ar trebui să facem liniște, deoarece cred că acesta este un loc sacru». Bineînțeles, însoțit de un ton amabil".

INFLUENCERII MULT PREA EGOIȘTI

Foto: Pixabay

Unde îi vei întâlni?

Lângă piscină, lângă o operă de artă cool, în muzee, în parcuri - în esență, oriunde ai putea să te bucuri de împrejurimi în timp ce ei îți cer să aștepți, pentru ca ei să poată face încă niște poze...

Cum să gestionezi situația?

„Dacă vă împiedică să faceți fotografii din aceleași locuri, faceți cunoscute preocupările dvs. ghidului turistic și permiteți-i să se ocupe de asta", spune Laura Windsor. Cu toate acestea, sfătuiește ea, putem să încercăm și noi o metodă, ca să ne salvăm călătoria. „Dacă le place atât de mult să facă fotografii, poate le cereți să vă facă și vouă câteva până când se vor sătura atât de mult încât se vor îndepărta de fiecare dată când apăreți!"

AMI MÉG ÉRDEKELHET