5+1 sfaturi pentru condusul lipsit de griji în timpul verii

Trebuie evitate multe obiceiuri tipice de vară, deoarece sunt riscante și pot duce la amenzi.

Foto: SEAT
Canicula verii a lovit Europa și mulți oameni se îndreaptă spre ștranduri sau pe litoral. Adesea durează doar câteva minute pentru a ajunge acolo, dar experții în siguranță rutieră avertizează asupra pericolelor acestor călătorii scurte, mai ales din cauza atenției reduse a șoferilor. Iată șase idei pentru condusul de vară lipsit de griji.

Fără șlapi și costum de baie

Foto: SEAT

Îmbrăcămintea tipică de plajă nu este potrivită pentru condus. Șlapii, de exemplu, reduc capacitatea șoferului de a controla pedalele, pot fi prinse de pedale și împiedică șoferul să reacționeze corect. În majoritatea țărilor europene, șlapii nu sunt interziși în mod specific, dar condusul în șlapi sau desculț poate duce chiar la o penalizare, deoarece acestea pot restricționa mișcarea liberă a picioarelor.

Să nu călătorim cu mai multe persoane decât este permis

Foto: SEAT

Chiar dacă distanța călătoriei este de doar câțiva kilometri, este periculos să transportăm mai multe persoane decât numărul de locuri, deoarece unul dintre pasageri nu primește centură de siguranță sau, în cazul copiilor, un sistem de siguranță pentru copii.

Lichide suficiente

Fotó: SEAT

Deși nu este interzis în mod expres, mâncatul și băutul în timpul condusului pot cauza uneori distragerea atenției. Desigur, este important să bem o cantitate adecvată de lichide atunci când temperatura crește brusc. Un studiu britanic a arătat că șoferul deshidratat face aceleași greșeli ca și șoferul care a consumat 8 pahare de vin. Prin urmare, cel mai bine este să bem apă la intervale regulate înainte de plecare și în timpul călătoriei. În plus, senzorul de oboseală analizează comportamentul șoferului și sugerează când este necesar să ia o pauză.

Poziție corectă

Foto: SEAT

Este o imagine tipică în zilele toride pe drumurile publice când cineva conduce cu cotul pus pe geamul mașinii, chiar dacă acest lucru ar trebui evitat. În primul rând, pentru că astfel nu avem ambele mâini pe volan. În al doilea rând, pentru că în cazul unei coliziuni pot apărea răni grave. O altă postură extrem de riscantă pentru pasagerii de pe scaunele din față este ridicarea picioarelor pe tabloul de bord. În astfel de cazuri, în cazul unui accident, airbagul frontal nu numai că nu va ține pasagerul în mod corespunzător, dar poate provoca chiar și vătămări fizice.

Locul bun de parcare este important

Foto: SEAT

Parcarea chiar lângă plajă poate fi uneori un coșmar, dar să încercăm să nu ne enervăm. Să nu uităm: claxonul se folosește doar pentru a preveni un accident, nu pentru a ne semnala supărarea. Să ne asigurăm întotdeauna că parcăm într-o zonă desemnată, deoarece parcarea pe nisip sau în zone protejate poate duce la penalizări semnificative.

Să avem la noi documentele necesare

Foto: SEAT

Orcicât de lejer ne place să călătorim, să ne asigurăm că avem mereu la noi documentele de identitate. În majoritatea țărilor europene, conducerea fără permis de conducere implică sancțiuni semnificative.

AMI MÉG ÉRDEKELHET