Să profităm la maximum de ultima zi a călătoriei!

Iată modul în care vom găsi echilibrul pentru ca ultimele ore din vacanță să fie plăcute și relaxate. Ar fi păcat să ne pierdem timpul cu așteptarea plecării avionului...

Foto: Unsplash


Check-out târziu

Există deja o mulțime de hoteluri și locuri de cazare private cu check-out târziu și, dacă avem noroc, nici măcar nu vor cere o taxă suplimentară dacă nu se cazează cineva imediat după noi în cameră. Dacă nu este posibil să folosim cazarea până la plecare, să cerem hotelului să putem lăsa bagajele undeva. De asemenea, să întrebați dacă în interiorul hotelului există duș sau vestiar. Dacă sunt flexibili, ultima zi poate include o plajă sau o mică vizită a orașului.

Zbor mai târziu = mai multe opțiuni

Foto: Pixabay

Dacă lucrăm a doua zi după ce ne-am întors, nu poate fi vorba de un zbor de întoarcere foarte târziu, dar dacă putem, să rezervăm un bilet pentru după-amiază, ca să mai avem o jumătate de zi pentru o masă bună, vizitarea unui muzeu sau chiar plajă. Cu un zbor de după-amiaza sau seara putem evita și ora de vârf de dimineață, nu trebuie să ne trezim în zori, așa că este mai confortabil din mai multe puncte de vedere.

Un loc frumos aproape de aeroport

Dacă mergem cu trenul la aeroport, să căutăm o atracție, un loc interesant apropiat – până la o jumătate de oră cu trenul de aeroport, astfel încât să putem face chiar și o ultimă excursie în ziua întoarcerii. Putem alege restaurantul de lângă frumoasa atracție să mâncăm ceva delicios, așa că nu trebuie să luăm ultimul prânz sau cină din călătorie în bufetele aglomerate și prea scumpe din aeroport.

Să împachetăm cu o seară înainte!

Foto: Unsplash

Dacă împachetezi totul în seara premergătoare plecării și lași afară doar ceea ce îți va trebui dimineața, economisești deja cel puțin o oră. Astfel vei reduce și stresul, deoarece nu vei împacheta în grabă, ci chibzuit, și nu îți va fi teamă că ai uitat ceva pe noptieră sau în baie.

Orice oră este un cadou

Să considerăm un cadou orice timp suplimentar, și dacă avem doar o oră liberă, să căutăm o activitate sau un program plăcut, care să se încadreze în timp. De exemplu, dacă stăm mai multe zile într-un oraș din străinătate, să lăsăm la final programul cel mai apropiat de cazare, dar ultima dimineață este perfectă și pentru cumpărarea cadourilor. Dacă nu avem idei mai bune, doar să ne amestecăm în viața de zi cu zi a localnicilor: să luăm micul dejun acolo unde mănâncă și ei, să ne așezăm pe o bancă într-un loc frumos și să privim agitația, să ne bucurăm de ultimele amintiri și impresii!

Pachet mini de plajă

Foto: Shutterstock

Să pregătim o geantă mică pentru ultima zi, în care să includem și o perie de păr, deodorant, șervețele umede și un set de lenjerie intimă în plus, pentru ca o pregătire în grabă pentru plecare să nu provoace niciun inconvenient și să putem merge la aeroport chiar și de la plajă sau spa fără să cadă nisip de pe noi. Putem pune în valiză această mică geantă de plajă la aeroport, în ultimul moment.

Să nu calculăm totul la limită!

Oricare ar fi ultimul program al vacanței, să nu calculăm plecarea spre aeroport la limită. Oricât de bine ne-am simți acolo și oricât de mult am vrea să profităm de ultimele ore, să nu amânăm plecarea! Să nu pornim cu ultimul tren sau autobuz la aeroport, iar dacă am ales să călătorim cu o mașină închiriată, atunci să verificăm din timp detaliile privind returnarea mașinii, astfel încât să nu ne grăbim și să nu ne stresăm la finalul unei vacanțe de altfel super reușite.

AMI MÉG ÉRDEKELHET