7 sfaturi utile pentru călătoriile cu avionul

În ultima vreme a crescut numărul zborurilor anulate, al întârzierilor și al bagajelor pierdute. Ce poți face pentru a reduce stresul călătoriei?

Femeie la aeroport
Foto: Shutterstock

Cu creșterea stresului din cauza întârzierilor enervante, ne facem rău nouă înșine. Mai bine să fii cât mai atent și să încearcă să reduci riscurile și stresul! Iată câteva sfaturi!

REZERVĂ DIRECT!

Cel mai important lucru pe care trebuie să o faci atunci când rezervi un zbor este să eviți intermediarii și să rezervi întotdeauna direct cu compania aeriană! S-ar putea să fie puțin mai scump, dar este mult mai ușor de rezolvat orice problemă.

ZBOARĂ DIMINEAȚA!

Dacă poți, ia un zbor de dimineață: ai mai multe șanse să ajungi la timp, pentru că dacă un zbor întârzie în timpul zilei, întregul program este perturbat.

SOSEȘTE LA AEROPORT LA TIMP!

Foto: Pixabay

Deși înainte era suficient să ajungi la aeroport cu o oră sau o oră și jumătate înainte de zbor, acum este foarte important să fii la aeroport cu două ore înainte de plecare. Acest lucru este valabil chiar și când călătorești doar cu bagajul de mână și dacă ai descărcat sau tipărit acasă tichetul de îmbarcare, deoarece cozile la controlul pașapoartelor și la securitate pot fi lungi.

ÎNREGISTRAREA BAGAJELOR PRIN AUTOSERVIRE

Dacă compania aeriană permite acest lucru, folosește automatele de check-in cu autoservire. Sistemul constă în cântărirea personală a bagajelor la un ghișeu dedicat înregistrării acestora, scanarea codului de bare de pe tichetul de îmbarcare tipărit sau electronic, tipărirea etichetei de bagaj, scanarea acesteia cu un scaner portabil și plasarea pe banda transportoare.

BUSINESS LOUNGE

Foto: westjet.com

Dacă până acum doar cei care dețineau un bilet la clasa business sau un card de credit corespunzător puteau folosi business lounge-urile din majoritatea aeroporturilor, acest serviciu este acum disponibil contra cost. De exemplu: mese calde și reci, dușuri și un mediu relaxat.

AȘTEAPTĂ-TE LA ÎNTÂRZIERI!

Cel mai bun mod de a evita panica este să fii conștient de probabilitatea crescută de întârzieri. Când călătorești cu un zbor de legătură, lasă timp adecvat pentru conexiune, rezervă o cazare care poate fi anulată și nu planifica un program inevitabil pentru ziua sosirii, iar dacă este vorba de un eveniment sau o întâlnire importantă în familie, alege un zbor mai devreme!

FII CONȘTIENT DE DREPTURILE TALE!

Știai că dacă zborul tău ajunge cu mai mult de trei ore întârziere la destinație, ai dreptul la despăgubiri în conformitate cu normele UE? Pentru astfel de reclamații, consultă site-ul flightright.com, unde te vor ajuta să îți revendici drepturile - contra unui mic comision, desigur.

AMI MÉG ÉRDEKELHET