Firma Zaha Hadid Architects va proiecta sistemul Hyperloop din Italia

Studioul londonez Zaha Hadid Architects a semnat un acord pentru dezvoltarea unui sistem de transport de mare viteză Hyperloop în toată Italia.


Foto: littleisland.org

Studioul a anunțat că va colabora cu Hyperloop Italia pentru a proiecta „următoarea fază a lucrărilor" pentru o rețea de transport supersonic în toată țara. Hyperloop a fost propus pentru prima dată în 2012 de către fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Sistemul de transport de mare viteză ar consta dintr-o serie de tuburi cu presiune redusă prin care ar fi propulsate cabinele.

Tehnologia este acum dezvoltată de mai multe companii, inclusiv HyperloopTT, care a obținut licență pentru utilizarea tehnologiei Hyperloop în Italia. Hyperloop Italia lucrează în prezent la un studiu de fezabilitate pe o rută între Milano și Aeroportul Malpensa, care ar reduce timpul de călătorie de la 43 la 10 minute. Rețeaua planificată în Italia ar fi alimentată în întregime cu energie din surse regenerabile și va fi capabilă să producă mai multă energie decât consumă.

Rețelele Hyperloop sunt dezvoltate în numeroase țări din întreaga lume. În 2019, studioul de arhitectură MAD și-a dezvăluit proiectele pentru un sistem alimentat cu energie solară pentru HyperloopTT, în timp ce India a aprobat planurile Virgin Hyperloop One de a dezvolta o linie de mare viteză între Mumbai și Pune, conectând orașele aflate la distanță de 160 km în doar 35 de minute.

www.youtube.com

zaha hadid architects partners with hyperloop italia
AMI MÉG ÉRDEKELHET