Jazzul contemporan revine în Munții Apuseni, la Smida Jazz Festival

Smida, un sat de munte care aparţine comunei Beliș din judeţul Cluj găzduiește de 9 ani un festival intenațional de jazz.

Foto: Facebook

Într-un cadru pitoresc, peste 20 de artiști din 12 țări vor concerta timp de trei nopți, între 18-20 august – cântăreți și trupe seara, iar noaptea mai mulți DJ vor plreua scena. Și pentru că festivalul seamănă mai degrabă cu un weekend prelungit de vacanţă, există o gamă largă de activităţi în timpul zilei, de la caiac-canoe la tururi ghidate și club de lectură.

Ilustrație: Facebook

Smida Jazz Festival oferă un festin iubitorilor de muzică non-mainstream. Participanții sunt așteptați la festival să se reîncarce, să stea la camping, să umble ziua prin pădurile Apusenilor, să facă kayaking pe Lacul Beliș, să participe la discuții interesante și ateliere de muzică sau de scriere creativă, iar seara să vibreze la unison alături de cei dragi, la concertele live ale muzicienilor internaționali și români, recunoscuți pentru spiritul lor inovator și virtuozitate instrumentală.

Când concertele live se termină pe scena principală, noaptea continuă cu party la scena de DJ.

www.youtube.com

Smida Jazz Festival Aftermovie 2022

Iubitorii jazzului contemporan îi vor vedea în concerte live de neuitat pe Oceanvs Orientalis & Ilhan Ersahin, francezii de la Guillaume Perret – Simplify, talentatul saxofonist norvegian Håkon Kornstad, multi-disciplinara Lara Jones din Marea Britanie, danezii Girls in Airports, Norzeatic & Qinta Spartăși multi alții – detalii pe site-ul festivalului.

Smida Jazz pregătește pentru ediția din acest an și un lineup de speakeri pentru zona Grow – în care vor fi abordate teme și subiecte de actualitate precum și activități menite să inspire. Copiii de până în 14 ani pot participa gratuit la festival, însoțiți de un adult.

AMI MÉG ÉRDEKELHET