Homokdűnék veszik körül az egyik legszebb európai tengerpartot

Fotó: Shutterstock


Még Spanyolország számtalan látványossága és megannyi csodálatos tengerpartja közül is kiemelkedik az egyik legkülönlegesebb strand, a Kanári-szigeteken található, hatalmas homokdűnékkel körülvett Playa de Maspalomas.

A Gran Canaria szigetének déli oldalán húzódó, majdnem három kilométer hosszú partszakasz egy természetvédelmi terület részét képezi az Atlanti-óceán mentén. Az egész partszakaszt végig aranyló homok borítja, és a tenger is rendkívül nyugodt ezen a részen, így – a szörfösöket leszámítva – szinte mindenki számára tökéletes nyaralási helyszín.

Fotó: Shutterstock

Playa de Maspalomas

A homokbuckák mögött rejtőző, sivatagra emlékeztető látványt nyújtó spanyol strand mégis csupán a nyolcadik helyre került az utazással foglalkozó Quotozone brit cég friss kutatásokra épülő listáján, amely a legjobb európai strandokat hasonlítja össze. Az egyedülálló tengerparti élményt kínáló helyszínek rangsora a tenger és a levegő hőmérséklete, a hullámok nagysága, az ötcsillagos értékelések és az átlagos napi költségek alapján készült el.

Fotó: Shutterstock

NISSI BEACH

A 2024 European Beach Index élén egy ciprusi strand végzett.

A mediterrán sziget délkeleti részén fekvő Nissi Beach-en júniusban kellemes, 24,4 Celsius-fokos hőmérsékletű víz várja a látogatókat, ráadásul kék zászlós strandként tiszta helyről van szó. A ciprusi partszakasz ezen kívül majdnem háromszor több ötcsillagos értékelést kapott, mint a második helyezett máltai Melllieha Bay Beach.

A dobogó harmadik fokát egy szlovéniai strand, a Piran város közelében elnyúló Portorož érdemelte ki, ahol a júniusi vízhőmérséklet 23 Celsius-fok körül van, az átlagos egy napra eső költségek pedig 93 eurót tesznek ki – ebben a közlekedés, az étkezés és szállás ára is benne van.

AMI MÉG ÉRDEKELHET