Tudod melyik Európa legnaposabb városa? Spanyolországban található és kitűnő úti cél!

Olyan úti célt ajánlunk, ami nemcsak nyáron, de szinte egész évben kellemes, napos időjárással vár.

Fotó: Shutterstock

Éves szinten, havi átlagban 350 óra napsütésre lehet számítani a Földközi-tenger partján fekvő Alicante városában, ami kivételes. A Costa Blanca-öböl látványa mellett ide utazva finom ételeket, szuper szállásokat és izgalmas programlehetőségeket kapunk, legyen szó családi vakációról, romantikus nyaralásról vagy pár napos baráti kiruccanásról.

Fotó: Shutterstock

Santa Barbara erődítmény

A Valencia autonóm közösséghez tartozó Alicante nemcsak Európa legnaposabb városa, ahol garantáltan jó idő vár ránk, de kulturális értékekben, természeti kincsekben is gazdag. Ide érdemes akár kisgyerekkel is utazni, és ami a legfontosabb, szinte biztos, hogy jó időt fogunk ki.

Alicante nagy előnye, hogy mindent tud nyújtani, amit a többi népszerű spanyol város (Barcelona, Sevilla, Madrid), csak kicsiben, élhetőbben. A település legrégebbi részén, a szikla tetején magasodik a 9. században épült Santa Barbara erődítmény és kastély. Ide szerencsére nem kell a kánikulában felgyalogolni, mert van felvonó. A kastély belső udvarán állandó piac működik, ahol szép, kézműves portékák közül válogathatunk.

Fotó: Pixabay

Az óvárosból kiérve rögtön a tengerparti sétányon, a Boulevard Esplanadén folytathatjuk a városnézést, ahol csodás pálmafasor szegélyezi az utunkat. Strandok, éttermek, kávézók sorakoznak ezen a szakaszon, amíg a szem ellát. Az Alfonso el Sabio sugárúton lévő vásárcsarnokban pedig elénk tárul minden, amiért milliók szeretik a spanyol konyhát: friss gyümölcsök, zöldségek, szalámik, száraz sonkák, tejtermékek, tenger gyümölcsei és persze helyi édességek. Mindenképp vegyél a Turrón nevű mandulás finomságból és kóstold meg a helyi desszertbort, a Mistelát is!

Fotó: Shutterstock

Az Alicantei Modern Művészetek Múzeuma (MACA Museo de Arte Contemporáneo de Alicante) tökéletes program a legnaposabb órák eltöltésére. A múzeum a 17. században épült Casa de la Aceguradában kapott helyet, és a 20. századi spanyol művészet gyűjteményét mutatja be: Dali, Miro, Chillida, Sempere, Tapies és Picasso műveit. Alicante belvárosától egy rövid autóútra találjuk a kivételes kaktusz- és pálmagyűjteménnyel rendelkező El Huerto del Cura botanikus kertet. Ha szereted a szép növényeket, de nem akarsz autóba ülni, akkor Alicante belvárosában is találsz egy kicsi, de szép parkot: a Plaza Gabriel Miró a híres festőnek állít emléket.

Fotó: Shutterstock

Guadalest

Alicante és környéke végtelen programlehetőséget kínál, csak rajtunk múlik, mennyire szeretnénk kifárasztani magunkat a vakáció alatt a sok jövés-menéssel. Ha nem túl pici gyerekekkel utazunk, és az úti társunk/ társaink vevők egy kis aktív programra, akkor induljunk a hegyek felé! Az erdőben talán kicsit kellemesebb az idő (azért gondoskodjunk megfelelő mennyiségű ivóvízről), és szép útvonalak tárulnak elénk, a helyiek pedig mindenhol nagy örömmel várják a turistákat. Szívesen el is igazítanak bennünket, ha van nálunk térkép, amin mutogathatnak, mert angolul ezekben a kisebb falvakban nem nagyon beszélnek.

Guadalest kedvelt túraterep, a híres harangtoronyból és a bástyából különleges panoráma tárul elénk.


AMI MÉG ÉRDEKELHET