Levették az Airbnb-ről az “Oscar-díjas” francia panziót

A tulajdonos besokallt a túlzott érdeklődéstől.


Hiába nyerte el a legjobb eredeti forgatókönyvért járó idei Oscar-díjat, a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálmáját és két Golden Globe-díjat, az Egy zuhanás anatómiája című film, mégsem csak ezért szerepel a hírekben.

A Justine Triet rendezte mozi nemcsak a szakma, hanem a nézők körében is hatalmas sikert aratott, utóbbiak között olyan mértékben, hogy a rajongók még egy francia falu életét is fenekestül felforgatták.

A mindössze 247 lakosú szavójai Villarembert az Alpok hegyei között, az olasz határ közelében fekszik, és itt található az a kunyhó, amely kiemelt szerepet játszik a rendkívül sikeres filmben. Az épületet némi túlzással akár a krimi egyik karakterének is tekinthetjük, a cselekmény szempontjából.különösen az emeleti erkélynek van nagy jelentősége. Az otthonos kunyhó azonban nem egy puszta díszlet, amelyet a forgatás kedvéért húztak fel, hanem a Thrillist beszámolója szerint egy korábban is létező, az Airbnb-n is foglalható szálláshely, amely alig 90 euróba kerül egy éjszakára.

És amint ennek híre ment, a filmrajongók szinte azonnal bejelentkeztek az év összes, még szabad éjszakájára. Olyan mértékben megnőtt a házikó iránti érdeklődés, hogy a tulajdonosnak egy nyugodt perce sem akadt az elmúlt hetekben. Pascaline Lebordais sorra utasította el a média megkereséseit, még a Thrillist riporterét is elhajtotta azzal, hogy csupán arra vágyik, hogy végre békén hagyják – ezért még az Airbnb-ről is levette a házacska hirdetést. Lebordais nem érti, a közvélemény miért az ő kunyhójával, és nem a filmmel foglalkozik. A villarembert-i házat így jó ideig biztosan nem lehet majd kibérelni, de mivel a környék bővelkedik szálláshelyekben, kívülről még mindig megtekinthetjük a világhírűvé vált kunyhót.

AMI MÉG ÉRDEKELHET