Már lehet tudni, kik lesznek az első világsztárok a jövő évi Szigeten!

2024-ben is kihagyhatatlannak ígérkezik a budapesti Sziget Fesztivál!

Fotó: Sziget


Az első körben majd’ negyven nevet jelentett be a Sziget a 2024-es fellépők többszázas listájából. A csomagban már most olyan headliner szintű világsztárok is sorjáznak, mint a brit elektro egyik legaktuálisabb sztárja, Fred again.., az évek óta a DJ-világ élvonalába tartozó Martin Garrix, az Oscar-, Golden Globe és több Grammy-díjat is bezsebelő Sam Smith vagy a grime meghatározó ikonja, Stormzy.

www.youtube.com

Sziget Festival 2024 Line-up Announcement
Jövőre augusztus 7-12. között rendezik a budapesti Sziget Fesztivált.

A mostani bejelentésből – ami egyelőre csak az első „csomag” – már z is kiderül, hogy jövőre ugyanúgy jelen lesznek majd a Szigeten nagy világsztárok, aktuális előadók és frissen felfedezett, kurrens zenei különlegességek is, így műfajtól függetlenül mindenki kedvére válogathat az erős és izgalmas zenei kínálatból. „Már az idei Sziget alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mekkorát fejlődött a fesztivál szinte minden téren a 2022-es Szigethez képest, az eddigi early bird jegyeladásokból pedig azt látjuk, hogy hatalmas az érdeklődés a 2024-es fesztiválra” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Fotó: Sziget

  • Fred Gibson, azaz Fred again.. az egyik legfrissebb és mégis legnagyobb név az elektronikus zenei szférában.
  • Martin Garrix bármerre is jár a világban, óriási bulik jelzik útját. Most közkívánatra újra érkezik a Szabadság Szigetére.
  • Sam Smith 2014-ben dobbantott egy nagyot a világ élvonalába debütlemezével, melyről a I’m Not The Only One című balladája szólt talán a legnagyobbat. Gyűjteményében van öt Grammy-díj, egy Golden Globe és Oscar-díj is.
  • A londoni rapper és dalszerző Stormzy a húszas évei végén már beírta nevét a brit hip-hop történelemkönyvekbe.
  • A „minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájának” kikiáltott One Direction-ből lett ismert Louis Tomlinson, aki a banda leállásának évében már rögtön szólókarrierbe is kezdett.

Fotó: Sziget

  • Az ír posztpunk legismertebb bandája, a Fontaines D.C. visszatérő vendég lesz a Szigeten, közben elhozták a legjobb nemzetközi csapatnak járó Brit-Awards-ot.
  • Szintén bejelentkeztek a Szigetre az alternatív elektronikus zene nagymesterei, Artur és Batish, azaz az Artbat, akik a kijevi undergroundból váltak a nemzetközi színtér egyik legkeresettebb előadóivá.
  • A techno műfaj úttörőjeként, valamint az élő performansz megújítójaként Richie Hawtin több mint három évtizede az elektronikus zene élvonalában szerepel.
  • A Szigetre tart Ellen Allien is, a „Berlin techno királynője”, a berlini éjszaka egyik legrégebb óta fénylő csillaga, nemzedékének egyik ikonikus művésze
AMI MÉG ÉRDEKELHET