Sziget Fesztivál – vegyél részt a Szeretet Forradalmán!

Két év kihagyás után indul a Sziget és kitárul egy olyan világ, amibe belépve magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyűgét és elmerülhetünk a programok sűrűjében.

A Sziget Fesztivál (augusztus 10-15., Budapest) pár éve hívta életre a Szeretet Forradalmát, ami a programokban is megnyilvánul. Idén is visszatér tehát a Nagyszínpadra a Love Revolution Special, ahol minden nap 10 percben olyan előadások és rövid felszólalások színesítik az átállásokat, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségünkre igyekeznek felhívni a figyelmet.

Fotó: Sziget Fesztivál

Hamarosan indul a Sziget Fesztivál (augusztus 10-15., Budapest), ami eddig - majd’ 30 év óta – évről-évre menetrendszerűen érkezett és beszippantott minket változatos program-örvényével, egyedi hangulatával. A Szeretet Forradalma projekt keretében a holland Aynouk Tan az elfogadás fontosságáról fog beszélni.

Az aktivista önmagunk felvállalása és az identitástudatunk kapcsolatára specializálódott.

Színpadra lép Franciaország egyik leghíresebb táncoslábú ikerpárja, a Les Twins is. Táncosként, koreográfusként vagy épp modellként olyan szupersztárokkal és márkákkal dolgoztak együtt, mint Beyoncé és Missy Elliott vagy épp Jean Paul Gaultier, a Chanel, a Gucci és a Prada. Külön a Sziget Fesztiválra összeállított koreográfiájukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mekkora problémát okozhat egy ember életében a kirekesztés.

Fotó: Sziget Fesztivál

Visszatér a Superar gyermekkórus, mely tagjai már 2019-ben is elvarázsolták a közönség szívét. A Sziget által is aktívan támogatott program keretein belül képzett zenészek biztosítanak ingyenes művészeti képzést a fiatalok számára annak érdekében, hogy kulturális, vallási, nyelvi és szocioökonómiai háttértől függetlenül mindenkihez eljuthasson a zene és a zenélés pozitív hatása. A Music Saves Ukraine szervezetével együttműködve a látogatóknak a fesztivál teljes időtartama alatt lehetőségük lesz támogatni az ukrajnai háború áldozatait, a program keretein belül pedig Kazka is színpadra lép.

Az ukrán zenekar országuk szabadsága és békéje érdekében szólal fel.

A fesztivál utolsó napján a katalán Kamchàtka társulat különleges előadással igyekszik felhívni a figyelmet a menekültek helyzetére – a szervezők továbbra is fontosnak tartják a társadalmi érzékenyítést mindazokkal szemben, akik különböző okokból kifolyólag kényszerülnek arra, hogy elhagyják otthonukat és mindent hátrahagyva próbáljanak meg új életet kezdeni.

Bővebb információkat a részletes programról és a jegyekről itt találsz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET