10+1 színpompás város, amely mosolyt csal az arcunkra

Színes homlokzatok, művészi graffitik, tarka kikötők, amelyek vibrálóvá teszik a metropoliszokat.

El Caminito, Buenos Aires
Fotó: Getty Images

Dániától Afrikán és Indonézián át Argentínáig barangolunk válogatásunkban, bemutatva rengeteg szivárványos látképet, városrészt.

Colmar, Franciaország

Fotó: Unsplash

A francia település óvárosát keskeny csatorna szeli át, amelynek mentén favázas, színes házak állnak. Az itt lakók különös figyelmet fordítanak arra, hogy a sétányon mindig burjánzó virágok fogadják a látogatókat – nem csoda, hogy Colmar rengeteg turistát vonz.

Buenos Aires, Argentína

Fotó: 123rf

Az argentin főváros La Boca negyedében lévő El Caminito utcában nemcsak a házak, de néhol az utcakövek is tarkák. A környék tele van kicsi, hangulatos kávézókkal, pici üzletekkel – igazi Insta-spot.

Koppenhága, Dánia

Fotó: Unsplash


Koppenhága óvárosa önmagában egy időutazás, a kikötőben ráadásul rendszeresen találkozhatunk utcai mutatványosokkal, étkezőautókkal és számos további érdekességgel. Kevés ennyire hangulatos és ilyen szépen karbantartott, funkcionális városi kikötő található Európában.

Charleston, Egyesült Államok

Fotó: 123rf


A dél-karolinai tengerparti város nagy része pasztellben pompázik, a 13 színes házból álló Rainbow Row sétányt ráadásul az 1700-as évek óta ilyen színesre festik.

Bo Kaap, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság

Fotó: Unsplash


Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság második legnépesebb városa és a törvényhozási központja. Fesztiválok, ünnepek idején nemcsak Bo Kaap kerület ilyen színpompás, de az itt lakók is élénk, feltűnő ruhákban s vonulnak fel az utcákon.

Kampung Pelangi, Indonézia

Fotó: 123rf


Szivárványfalunak is nevezik ezt az indonéz községet, amely ilyen szépen „felöltöztette" a házait és a környéket. A helyiek ezzel szerették volna elérni, hogy több turista látogasson ide, és így több bevételhez jusson a település.

Isztambul, Törökország

Fotó: 123rf


A két kontinensen fekvő város Balat kerületében még inkább tetten érhető az európai és a keleti kultúra találkozása. Az utcák és a házak elrendezése Európa nagyvárosaira emlékeztetnek, a díszítések, a cirádák, a színárnyalatok részleteiben azonban ott bujkálnak a bizánci emlékek.

Salvador da Bahia, Brazília

Fotó: 123rf


A tengerpart és a karnevál után Salvador da Bahia esetében a harmadik legnépszerűbb turistacsalogató a fő utca, a Pelourinho és környéke. A kék templom mellett rengeteg kávézó, étterem, üzlet várja a városnézőket.

San Francisco, Egyesült Államok

Fotó: Unsplash


A Steiner Street sorházát a helyiek a „The Painted Ladies" (vagyis festett hölgyek) néven ismerik. A viktoriánus és Edward-kori házakat évszázadok óta ilyen szép, visszafogott színekkel festik le, nem csoda, hogy számos amerikai filmben láthattuk már feltűnni az épületsort.

Pachuca de Soto, Mexikó

Fotó: Instagram


A mexikói Pachuca de Soto település Las Palmitas nevű városrésze sokáig a bűncselekmények nagy számáról volt híres. A kormány a 2010-es évek elején úgy döntött, ezen változtatni kell, azonban nemcsak a közbiztonságon szerettek volna javítani, hanem a város külcsínén is, bízva abban, hogy vonzóbb látvánnyal talán több turista látogat a környékre.

El Aaiún, Marokkó

Fotó: Instagram


A Marokkó kék igazgyöngyének is nevezett várost 1471-ben alapították, majd 20 évvel később elkezdték kékre festeni az épületeket. A pompás azúrszín a spanyol inkvizíció elől ide menekülő zsidóknak köszönhető.

AMI MÉG ÉRDEKELHET