A rutinos utazók ezeket a helyeket ajánlják az először egyedül nyaralók számára!

Egy okosan megválasztott úti cél jelentősen megkönnyítheti a szóló utazást.

Fotó: Shutterstock


Külföldön egyedül utazni mindig különleges kihívás, hát még amikor először vágunk bele. Az ismeretlentől való félelem ellenére azonban, ha egy ideális úti célt választunk, életre szóló élménnyel gyarapodhatunk. A tapasztalt szóló utazók javaslatai azok számára, akik még nem mertek bevállalni egy ilyen kalandot.

​ANDALÚZIA – TENGER ÉS TÖRTÉNELEM

Fotó: Nomadic Julien / Unsplash

Ronda

Spanyolország déli részén hemzsegnek a történelmi helyszínek, megfizethető városok és csodás természeti látnivalók, ráadásul a jól kiépített vasúthálózat segítségével mindezt akár egy vonatos utazás során is felfedezhetjük. Andalúzia így ideális lehet azok számára, akik nem szeretnének autóbérlésre és/vagy üzemanyagra költeni.

Fotó: Jorgé Fernández Salas / Unsplash

Alhambra

A rutinos szóló utazók Andalúziával kapcsolatos, a Redditen közzétett ajánlásait az Euronews gyűjtötte össze. Ezek szerint Málaga, Ronda, Sevilla, Córdoba és Granada nem fog csalódást okozni az először odautazók számára sem. Egy másik tanács, hogy Andalúzia városait Madridból vonatra szállva, Toledo érintésével érdemes felkeresni. A hozzászólások alapján kötelező felkeresni a román és a mór építészeti stílusjegyeket ötvöző Córdobát. A túrák szerelmeseinek a Sierra Nevada hegycsúcsait és a Sierra de Grazalema Natúrparkot javasolják, de Granada szubtrópusi partjai és Almería tartomány sivatagos tájai – mint a rengeteg western forgatási helyszínéül szolgáló Tabernas-sivatag – is megérnek egy kirándulást.

​PORTUGÁLIA – VÁROSOK ÉS STRANDOK

Fotó: Artem Zhukov / Unsplash

Lagos, Portugália

Portugália egyrészt rendkívül biztonságos országnak számít, másrészt – a partmenti kerékpárutaktól kezdve a csodás strandokig – igen gazdag az egyedül utazók számára is szuper élményeket ígérő látnivalókban. Egy hozzászólás kezdésnek Porto könnyen bejárható városát ajánlja, de természetesen Lisszabont sem szabad kihagyni. Ráadásul a nagyvárosokban angol nyelven is könnyedén szót tudunk érteni a helyiekkel. A fővárosban váltsuk ki a Lisboa Card kártyát, ami a tömegközlekedést használata mellett kedvezményt biztosít egyes múzeumok és más helyi nevezetességek belépőinek vásárlásakor is.

​MÁLTA – AHOL NEM GOND A KOMMUNIKÁCIÓ

Fotó: Magdalena Smolnicka / Unsplash

Popeye-falu, Málta

A Földközi-tengeri szigetországban a máltai mellett az angol is hivatalos nyelv, így azok számára lehet ideális választás, akik leginkább a kommunikáció miatt aggódnak. Málta eleve népszerű a szóló utazók körében, és méretéből adódóan könnyen bejárható úti célnak számít. A reddittes beszámolók szerint a helyiek közvetlenségére és az étkezési lehetőségekre sem lehet panasz. Sliema bulinegyede, Valletta történelmi óvárosa, Marsaxlokk kikötője és a nagyszámú strand rengeteg élményt kínál minden utazónak. A fősziget felfedezése mellett érdemes áthajózni a lagúnákban és természeti látnivalókban gazdag Cominóra és Gozóra is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET