„Laza utazó vagyok” – interjú Antoniával

Antonia és Alex Velea a romániai zenei élet egyik leghíresebb és legkedveltebb párját alkotják. Az énekesnő mesélt az utazási szokásairól, kedvelt helyeiről, de arról is, milyen a vakáció három gyerekkel.


  • Bukarestben született, majd az Egyesült Államokban élt, Las Vegasban érettségizett.
  • Miután visszatért Romániába, Tom Boxer producer közreműködésével adta ki a Roses on Fire slágert.
  • Számos slágert jegyez, mint a Marionette, Marabou, Amya, Vorbește lumea, Iubirea mea, Dor de tine vagy a Call the Police és a Milk & Honey, amelyeket a G Girls projekt keretében rögzített.
  • Számos neves énekessel és együttessel működött közre, mint a Holograf, a Vunk, a Carla’s Dreams, INNA, Jay Sean, Puya, Afrojack, Gromee vagy Elvana Gjata.
  • Több mint 3,2 millió követője van a Facebookon, több mint 2,7 millió az Instagramon és több mint 900 ezer a Tik Tokon, míg a YouTube-nézettsége meghaladja az 500 milliót

Van olyan hétköznapi szokásod, amiről útközben sem mondasz le, bárhol is járj?

Nincs olyasmi, amelyet ne tudnék legalább rövid időre elengedni. Például, nem minden utazás alkalmával jutok el edzőterembe, pedig talán ez a legállandóbb programpont az életemben. Természetesen minden reggel az elsődleges feladatom, hogy útnak indítsam a gyerekeket az iskolába, de ezt követően, amikor csak lehetséges, az edzőterem következik. Amikor az időm engedi, masszázs is belefér, de már egy szimpla vizit a fodrász- vagy a manikűrszalonban is javítani tud a kedélyállapotomon. Akárcsak az, ha sok időt tölthetek a családommal és a barátaimmal.

Ha tehetnéd, volna olyan egzotikus hely, ahová szívesen költöznél?

Nagyon szeretem a meleget, úgyhogy mindenképpen egy kellemes klímájú országban tudnám elképzelni magam. A Maldív-szigeteki vakációnk életre szóló élmény volt, úgyhogy talán ezt az országot választanám.

Van kedvenc konyhád?

Nagyon szeretem a szusit, gyakran eszem is, de nincs igazán kedvenc ételem. Szeretek mindent kipróbálni, legyen az akár egy adott ország vagy régió konyhája, illetve egy új étterem. Nagyon kevés olyan étel van, amit nem kedvelek.

Aktív vagy passzív pihenés – melyik illik jobban hozzád?

Az idő előrehaladtával és a három gyerekkel való egyre zsúfoltabb program miatt már inkább arrafelé hajlok, hogy tökéletes csendben és nyugalomban kapcsolódjak ki. Nem történik meg annyiszor, ahányszor szeretném, de valóban, a laza pihenést választom, hogy utána százszázalékos formában lehessek a színpadon, az egyéb projektjeimben és a családom körében.

Vannak dolgok, termékek, amelyeket tudatosan keresel, ha külföldön shoppingolsz?

A ruhák mellett mindig veszek olyan játékokat a gyerekeknek, amelyekről biztosan tudom, hogy örülnek nekik. Emellett Alexandruval együtt bolondulunk a sportcipőkért, úgyhogy ezek a boltok sohasem maradnak ki a programból. A parfümökért is rajongok!

Mi bizonyul a legfölöslegesebb dolognak a poggyászodban?

A plusz pár sportcipő teljesen fölösleges – hiszen bárhova is utazom, mindig vásárolok legalább egyet.

Miben vagy racionális, illetve miben ösztönös az utazásaid során?

Szinte semmiben sem vagyok racionális! Hahaha! Vagyis, ahogy mondtam, megkóstolok bármilyen, számomra ismeretlen ételt, és ha megtetszik valamilyen helyi termék, akkor nem sokat gondolkodom rajta, hogy megvegyem. Kifejezetten laza utazó vagyok. Csakis addig van némi stresszérzetem, amíg összekészítem a gyerekek csomagját, hogy ne felejtsek ki semmit, amire szükségük lehet.

Mi a legnagyobb kihívás, amikor útra keltek három gyerekkel?

Immár elég nagyok ahhoz, hogy szót értsünk egymással, így nem szokott különösebb gond adódni. A legrosszabb, ha valamelyikük megbetegszik, nem érzi jól magát az út során. Ám ezenkívül nincs semmi, amit ne tudnánk közösen megoldani, főleg, hogy Alexandru is teljesen részt vesz mindenben, ami a gyerekneveléshez tartozik.

Vannak olyan bejáratott praktikáid, amelyek könnyebbé teszik a családi vakációkat?

Nagyon rendszerezett személy vagyok, így mindent időben előkészítek. Emellett igyekszem a lehető legkevesebb csomaggal utazni, mert ahogy már jeleztem, gyakran előfordul, hogy egy pluszbőröndnyi új dologgal térek haza.

Milyen utazási tanácsot adnál a kisgyerekes családoknak?

Legfőképpen a szervezettséget tudom ajánlani. Készíts egy listát arról, mi az, ami elengedhetetlenül szükséges a gyerek számára, és győződj meg arról, hogy bekerültek a csomagba. Ezen kívül bármi megoldható, ha a partnereddel együtt közös csapatot alkotva segítitek egymást.

Számodra melyik volt a legemlékezetesebb gyerekkori utazásod?

Mindegyik, és nem is volt kevés belőlük. A szüleim artisták voltak, így gyerekkoromban nagyon sokat utaztam, bejártam Európát. Aztán az Egyesült Államokban telepedtünk le: előbb Utah államban, majd 12 éves koromtól Las Vegasban éltem.

Fotó: Instagram

Akkor akár a személyes idegenvezetőnk is lehetsz... Mi az, amit semmiképpen se hagyjunk ki, ha Las Vegasban járunk?

Az Egyesült Államokból 18 éves koromban jöttem el, és azóta nem jártam ott. Ennyi idő után biztosan nagyon sok minden megváltozott már, de a Bellagio szökőkút, hotel és kaszinó biztos pont, akárcsak az egyik rezidens vagy vendégsztár koncertje. Érdekes még a híres házasságkötő kápolna is, és ha már eljutottunk Las Vegasba, akkor ne hagyjuk ki a közeli Grand Canyont se. Az idén mindenképpen szeretnék az Államokba utazni. Nagyon sok barátom él még ott, sok helyet szeretnék újra látni, és számos új helyre vagyok én is kíváncsi.

Romániából melyek a legkedvesebb utazási emlékeid?

Az utóbbi 14 évet nézve, amióta beindult a karrierem, mindenképpen a rajongókkal való találkozások a legfontosabb emlékek. Lehetőségem nyílt keresztül-kasul bejárni az országot, számos csodás helyet láttam, bajban vagyok, ha mindenképpen választanom kell. A lista elég hosszú: tetszik Brassó, Törcsvár, Sinaia, Temesvár, de Iași, Nagyszeben és Craiova is.

Az utazásaink során óhatatlanul összehasonlításokat teszünk: van olyan, ami szerinted Romániában jobb vagy rosszabb annál, mint ahogy általánosságban gondoljuk róla?

Az élet minden területén igyekszem elkerülni, hogy a negatívumokra összpontosítsak, így megpróbálok azon sem bosszankodni, hogy az infrastrukturális hiányosságok miatt mennyi időt kell az utakon töltenem. Viszont mindig felvillanyoz, amikor barátságos, vendégszerető emberekkel találkozom az ország bármelyik szegletében, ahogy örülök a finom ételeknek, a nagyon jól mutató helyeknek és a szenvedéllyel vezetett vállalkozásoknak is.

Fotó: Instagram

A legnagyobb meglepetés

„A Maldív-szigeteki vakáció nagyon kellemes meglepetés volt, akárcsak a kanadai utazásom.”

A legvidámabb pillanat

„Nyáron Mayával, a lányommal elutaztunk a párizsi Disneylandbe, ami kifejezetten vidám élmény volt, egy ideig ismét gyerekbőrbe bújtam én is. Két hónappal később megismételtem az utat, immár Alexandruval és a két fiammal, és ismét nagyon jól szórakoztam!”

A legnagyobb csalódás

„Olaszországban egyszer egy hátizsákot a kocsiban hagytam, és mire visszaértem, eltűnt, benne az irataimmal és több személyes tárggyal. Egyszerre voltam szomorú, mérges és csalódott is.”



AMI A LEGJOBBAN TETSZETT EDDIG…

Romániában

Nyáron a tengerpart, míg télen a hegyek az elsődleges célpont, leginkább Sinaia. A gyerekek nagyon szeretik a havat, úgyhogy nem hagyjuk ki.

Európában

Tavaly először jutottam el Míkonosz szigetére. Nagyon kellemesen telt, tökéletesen kipihentem magam, kiélveztem a napsütést és a kitűnő szállodánkat.

A világban

A Maldív-szigetek nagyon különleges: csend, napsütés, gyönyörű tengerpart. Egy valóra vált álom!


AHOVÁ EL SZERETNÉK JUTNI MÉG...

Romániában

A koncerteknek köszönhetően mindenhova eljutottam már Romániában, ám mivel mindig rohanásban vagyok, szeretnék több időt tölteni a természetben, és jó volna alaposan feltérképezni néhány várost is.

Európában

Szeretném bejárni Franciaországot, nagyon szép ország, de ugyanúgy szeretnék eljutni Portugáliába és a skandináv államokba is.

A világban

Mindig is vonzott Bali és Barbados, sokszor elmélázok az interneten az ottani fotókat és videókat nézegetve.

AMI MÉG ÉRDEKELHET