5 târguri de Crăciun fermecătoare din Europa care trebuie văzute neapărat

Tot ce îți place la târgurile de Crăciun, și chiar mai mult, te așteaptă la 5 dintre cele mai frumoase evenimente festive din Europa.

Târg de Crăciun Tallinn
Foto: Shutterstock


Innsbruck 

Cu patru târguri majore, deschise până în 6 ianuarie, Innsbruck este destinația de neratat pentru adevărații fani ai Crăciunului. În timp ce orașul istoric găzduiește un târg festiv tradițional, pe strada Maria-Theresien se desfășoară un eveniment mai modern. Marktplatz este ideal în special pentru familii, în timp ce Hungerburg este locul potrivit pentru cei care vor să se bucure de o panoramă magică.

Foto: Shutterstock

Tallin 

Unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa își așteaptă vizitatorii până în 7 ianuarie în inima minunatului oraș medieval din Tallinn. Piața din fața Primăriei este plină cu peste 60 de tarabe care vând decorațiuni, produse locale de artizanat, dulciuri, miere și covorașe din piele de miel. Poți întâlni și fanfare, clopotari și grupuri de dansatori. În plus, cel mai mare brad de Crăciun din Estonia este ridicat aici în fiecare an, începând cu anul 1441.

Foto: Shutterstock

Köln

Cel mai mare târg festiv din Köln ne așteaptă la poalele catedralei până în 23 decembrie. Cu clădirea monumentală ca fundal, luminile și tarabele de la baza bisericii impozante aduc o atmosferă magică în piața din centrul orașului.

Foto: Shutterstock

Ljubljana 

Târgul de Crăciun din capitala Sloveniei are loc în Piața Prešernov până în 2 ianuarie 2024. Punctul central al pieței este biserica franciscană cu fațadă roz, un decor magnific pentru târgul plin de lumini, arome și miresme. Ljubljana acordă o atenție deosebită sustenabilității, iar acest aspect se așteaptă să fie un punct important și în cadrul târgului.

Foto: Getty Images

Göteborg 

Până în 30 decembrie, Liseberg din Göteborg, Suedia, unul dintre cele mai populare parcuri de distracții din țară, se transformă într-unul dintre cele mai rafinate târguri de Crăciun din lume. În loc de atmosferă de bâlci, vei găsi carne de ren afumată, glogg, adică vin fiert scandinav și chiar un spectacol de gheață captivant.

Foto: Shutterstock

Video cu cele mai bune târguri de Crăciun din Europa:

www.youtube.com

Explorează cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!
AMI MÉG ÉRDEKELHET