Tátrai panoráma mindenkinek – Európa legmagasabban fekvő kilátójából

Immár nincs szükségünk hegymászó-felszerelésre és alpinista képességekre, hogy mi is gyönyörködhessünk a Magas-Tátra legszebb panorámáiban.


A szlovákiai Csorbató (Štrbské Pleso) településen megnyílt az 53 méter magas Tatras Tower nevű kilátótorony, amely olyanok számára is elérhetővé teszi a gyönyörű tátrai kilátást, akik számára elérhetetlen a csúcsokról nyíló panoráma. Az 53 méter magas létesítmény a legnagyobbak közé tartozik Európában és biztosan a legmagasabban fekszik – a bejárata 1367 méterrel a tengerszint felett található.

Az objektumban egyszerre legtöbb 492 személy tartózkodhat. A látogatókat nemcsak a lélegzetelállító panoráma várja, de 61 méter hosszú, beépített csúszda, étterem, valamint illetve a tetőn található sétálóháló és az üvegből készült gyalogos híd is.

Fotó: Tatras Tower

A 24 acéloszlopon álló, 15 fokos szögben megdöntött, látványos torony építkezése nem zajlott teljesen zökkenőmentesen, a helyiek egy része tiltakozott a beruházás ellen, de az aláírásgyűjtés nem győzte meg a hatóságokat.

A látogatóknak egyedi élményt ígérő csomag része az Európában szintén egyedülálló mobilalkalmazás is, amely az otthon melegében is garantálja a szórakozás folytatását.

Fotógaléria

Fotó: Tatras Tower


Fotó: Tatras Tower





AMI MÉG ÉRDEKELHET