Árilisi úti célok, ha nem kérsz a főszezon áraiból és a tömegből

Ezeken a helyeken már tavasszal is nagyon kellemes az idő.

Fotó: Shutterstock


Ha a pénztárca kímélése is szerepet játszik az utazás kiválasztásakor, megéri a csúcs- és a holtszezon közötti tavaszi időszakot választani a nyári hónapok helyett. Sok olyan hely van, ahol ilyenkor már kimondottan kellemes az időjárás, és jóval kevesebb turistába botlunk. Lássunk néhány európai úti célt, amelyek ideálisak egy áprilisi nyaralásra.

Palermo, Szicília – 19 Celsius-fok 

Az ókortól kezdve valamennyi történelmi korszak lenyomata megtalálható Szicília fővárosában, ahol ennek megfelelően számos kultúra, gasztronómia és építészeti stílus találkozik, a görögtől az arabon át egészen a barokkig. Semmiképpen se hagyjuk ki a Kapucinusok katakombáit, a Teatro Massimo színházat és a Normann-palotát, de a városból kimozdulva olyan helyeket is felfedezhetünk, mint Taormina, Celafú vagy Monreale.

Ciprus – 21 Celsius-fok

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete elsősorban gyönyörű strandjaival és a szinte mindig tiszta égbolttal lett rendkívül népszerű a turisták körében. De a strandok mellett a sziget belsejének történelmi emlékekben gazdag hegyvidéki tájait is érdemes felfedezni, és az élményt csak tovább fokozza az ínycsiklandó mediterrán konyha. Ciprus ezen kívül túrázásra is tökéletes, többek között felsétálhatunk a Tróodosz-hegységben rejtőző Kíkkosz-kolostorig, vagy felkereshetjük a sziget egyik legnagyobb vízesését, a Millomerisz-vízesést.

Marrákes, Marokkó – 25 Celsius-fok

A 11. században alapított gyönyörű történelmi városban tavasszal indul be igazán az élet, amikor a meleg idő beköszöntével a piacon árult fűszerek illata járna át a levegőt, és az utcákon – bár a nyári tömegnek még nyoma sincs – is egyre nagyobb a nyüzsgés. Az építészeti szempontból bámulatos Marrákesben számos múzeum és művészeti galéria található. Ne hagyjuk ki a Jardin Majorelle épületét és a Saadian-mauzóleumot, és a szűk utcákon sétáljunk el a Kutubiyya-mecsetig.

Saranda, Albánia – 18 Celsius-fok 

A Jón-tenger partján fekvő üdülőváros, Saranda, nyáron hemzseg a turistáktól, tavasszal viszont jóval nyugodtabb körülmények között fedezhetjük fel természeti és épített nevezetességeit. A legnépszerűbb program a Butrint Nemzeti Park és a világörökségi helyszínnek számító ókori-középkori romváros, Buthróton felkeresése. A túrázók a Kék szem forrást se hagyják ki, de befektethetünk egy hajós kalandba is, amely az Osum-szurdokot járja körül.

Dubrovnik, Horvátország – 16 Celsius-fok 

A horvát tengerpart nemcsak a nyári csúcsszezonban, de tavasszal is remek választás: Dubrovnik történelmi óvárosa, homokos strandjai és hegyvidéki környezete tökéletes a kikapcsolódásra. A sportosabb látogatók megmászhatják a Srđ-hegy túraútvonalait, de akár felülhetünk a város fölött áthaladó látványfelvonóra is. A húsvéti időszakban nemcsak az adriai partokon, de egész Horvátországban koncertekben gazdag ünneplések zajlanak, és az élményt a finomabbnál finomabb helyi ételek koronázzák meg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET