Taylor Swift nu conduce doar în topurile muzicale, ci are un impact și asupra turismului

Industria europeană a călătoriilor primește un impuls de la turneul Eras al lui Taylor Swift.

Foto: Facebook


Între lunile mai și august, Taylor Swift vine în Europa cu celebrul său turneu Eras. După ce a adus beneficii industriei turistice din Statele Unite, Travel Tomorrow relatează că acum cântăreața ar putea să facă același lucru pentru continentul european. Wall Street Journal a declarat în octombrie că turneul ar fi putut însemna un impuls de 5,7 miliarde de dolari pentru economia americană în 2023, așa că, dacă aceste cifre se vor reflecta în Europa, s-ar putea să fie vorba de un adevărat impuls economic.

Foto: Facebook

Impactul exact al turneului de 18 etape al lui Taylor Swift prin Europa nu a fost încă determinat, dar există șanse ca acesta să fie major. Compania spaniolă de rezervări online de călătorii eDreams ODIGEO a declarat că solicitarea de călătorii cu avionul a crescut semnificativ datorită faptului că fanii cântereței (numite Swifties) o urmăresc pe vedetă prin Europa. Potrivit studiilor lor, zborurile spre Stockholm în preajma concertului lui Swift de la jumătatea lunii mai sunt de șase ori mai căutate decât de obicei. Și alte orașe beneficiază de concertele vedetei: Varșovia înregistrează o creștere de 339% în momentul concertelor, Edinburgh de 176%, Liverpool de 133% și Paris de 108%. Zurich, Lyon, Milano, Amsterdam, Viena și Madrid, care sunt toate etape ale turneului Eras Tour, înregistrează și ele o creștere.

Foto: Shutterstock

Transportul aerian nu este singura parte a industriei care va beneficia de pe urma faimei lui Taylor Swift.

Firma de cercetare STR a remarcat anterior că, până în august 2023, hotelurile din Cardiff și Liverpool au atins deja niveluri de ocupare de peste 50% pentru iunie 2024, când Swift este programată să cânte în aceste orașe. Iar AirDNA a descoperit că, până în decembrie 2023, cererea de închirieri pe termen scurt atât în Viena, cât și în Varșovia, a crescut cu 2.000% față de normal în timpul datelor turneului lui Swift.

În mod remarcabil, potrivit eDreams, mai ales rezervările transatlantice sunt în creștere.

Acest lucru ar sugera că „swiftienii” plănuiesc să vină tocmai din Statele Unite și Canada pentru a ajunge să o vadă pe cântăreață pe scenă, fie că este pentru prima dată în timpul turneului său Eras Tour sau nu. O mișcare inteligentă, potrivit The New York Times, întrucât prețurile biletelor pentru concerte în Europa sunt semnificativ mai mici. Atât de mult mai mici încât, chiar și cu zboruri, hotel și orice altceva inclus, ar putea fi mai ieftin să vină din Statele Unite până în Europa.

AMI MÉG ÉRDEKELHET